ROCKHEIM HALL OF FAME: Jan Erik Kongshaug ble intervjuet av Herborg Kråkevik under en Rockheim Hall of Fame-seremoni på Britannia hotell i Trondheim i august. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Lydmesteren Jan Erik Kongshaug er død

Den kjente lydteknikeren Jan Erik Kongshaug er død, melder flere profiler i musikkmiljøet på sosiale medier. Kongshaug ble 75 år gammel.

NTB

I 1984 grunnla lydmesteren Rainbow Studio i Oslo, hvor musikere på både nasjonalt og internasjonalt toppnivå har spilt inn låtene sine.

Blant artistene på de over 4.000 platene som er spilt inn i studioet, er navn som Keith Jarrett, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Pat Metheny.

Den norske lydteknikeren har i musikkbransjen blitt omtalt som en av verdens beste, og mange av hans utgivelser regnes å være betydningsfulle i internasjonalt musikkliv.

I STUDIO: Jan Erik Kongshaug med musikerne Bendik Hofseth, Mike Mainieri og Carl Størmer i Rainbow-studioet i 2016. Foto: Gitte Johannessen / NTB

I januar mottok Kongshaug Kongens fortjenstmedalje for sin innsats, og i sommer arrangerte Christer Falck Kongshaugfestivalen som en hyllest til ham på Cosmopolite i Oslo.

Falck er også blant musikkprofilene som har skrevet en hyllest i forbindelse med Kongshaugs bortgang på sin Facebook-side.

Kongshaug er opprinnelig fra Trondheim, men har bodd i Oslo i over 50 år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder