MÅ FORTSATT I RETTEN: Harvey Weinstein på vei ut fra en lukket rettshøring i New York i April. Rettssaken mot ham starter i september. Foto: Reuters

WSJ: Enighet om millionavtale i Weinstein-saken

Filmprodusenten Harvey Weinstein, kvinner som har saksøkt ham for seksuell trakassering, statsadvokaten i New York og tidligere samarbeidspartnere skal ha blitt enige om en økonomisk avtale, skriver Wall Street Journal.

Det som omtales som en kompensasjonsavtale skal være på 44 millioner dollar, eller rundt 387,2 millioner norske kroner, skriver avisen, som hevder de har opplysningene fra kilder som kjenner saken.

Avtalen påvirker ikke de kriminelle anklagene mot Weinstein, om voldtekt og andre seksuelle overgrep. Filmmogulen har erklært seg ikke skyldig, og rettssaken skal etter planen starte i september.

Enigheten kommer ifølge Wall Street Journal som et resultat av mekling som begynte i fjor, med mål om å få til et globalt forlik i alle de sivile søksmålene mot Weinstein og hans tidligere samarbeidspartnere.

Les også: Deler av saken mot Harvey Weinstein frafalt

Av den totale summen skal rundt 30 millioner dollar, eller rundt 264 millioner norske kroner, gå til saksøkerne, som både inkluderer ofre for påstått trakassering, tidligere ansatte og samarbeidspartnere, skriver Wall Street Journal.

I april foregikk det en lukket høring i forbindelse med den kommende rettssaken mot Weinstein:

En stor del av summen skal gå til å betale advokatutgifter til tidligere Weinstein-samarbeidspartnere som er blitt beskyldt for å legge til rette for eller ikke å stanse Weinsteins oppførsel. Ledere og styremedlemmer i The Weinstein Company har blant annet blitt saksøkt av statsadvokaten i New York for at de har ikke har beskyttet ansatte mot et fiendtlig arbeidsmiljø.

Ifølge Marketwatch skal også kreditorer få igjen penger etter at The Weinstein Company gikk konkurs i fjor. Pengene tas blant annet fra forsikringsordninger som finnes konkursboet etter Weinsteins filmstudio.

– For første gang, fra og med i går, har vi nå en økonomisk avtale som støttes av saksøkerne, statsadvokatens kontor, de tiltalte og alle forsikringsselskapene, sier advokat Adam Harris til dommer Mary Walrath i skifteretten i Wilmington i Delaware.

Haris representerer Harvey Weinsteins bror Bob Weinstein, som også er medgrunnlegger av The Weinstein Company.

les også

Woody Allens sønn: Brukte faren som inspirasjon da han felte Harvey Weinstein

Hverken en talsperson for Harvey Weinstein eller en talsperson for statsadvokaten i New York har ønsket å kommentere saken overfor Wall Street Journal.

Salma Hayek– Harvey Weinstein er et monster

Det var New York Times som 5. oktober 2017 slapp nyheten om seksuell trakassering og overgrep som film-mogulen skal ha begått siden 1990. Over hundre kvinner har siden stått frem og fortalt at de er blitt forulempet av Hollywood-giganten.

Påtalemyndigheten på Manhattan droppet i oktober i fjor deler av saken mot Weinstein.

Weinstein blir beskyldt for overgrep så mye som tre tiår tilbake i tid. Se hans reise til topps, og fall i videoen under:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder