Mette-Marit reiser til OL med egen psykiater

(VG Nett) Kronprinsesse Mette-Marit reiser til OL i Salt Lake City med et eget støtteapparat. Hun tar trolig med seg en flyskrekk-psykiater på turen.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Kronprinsesse Mette-Marit er kvalifisert til OL i Salt Lake City, og i likhet med de norske deltakerne tar hun med seg eget støtteapparat, skriver Aftenposten.

Stor utfordring

Men det er ikke OL-konkurransen som blir kronprinsesse Mette Marits utfordring. Hennes store utfordring blir flyturen over Atlanterhavet og hjem igjen.

Torsdag denne uken setter kronprinsparet seg på flyet til Salt Lake City. Mette-Marits flyskrekk har fått mye oppmerksomhet, spesielt etter at hun fikk et raserianfall etter en flytur til Haugesund i midten av januar i år. (Les mer her)

Psykiatrisk hjelp

Kronprinsessen trenger psykiatrisk hjelp når hun skal ut og fly, og hun kan fortsatt få angstanfall under flyturen. Derfor tar hun trolig med seg flyskrekk-psykiater Øivind Ekeberg med på den lange turen til Salt Lake City, skriver Aftenposten.

Ekeberg var den første i verden som tok doktorgraden på flyskrekk, og han har flere ganger vært med Mette-Marit på flyturer tidligere. Han vil ikke uttale seg om hjelpen han gir Mette-Marit - og han svarer heller ikke på generelle spørsmål om flyskrekk lenger på grunn av engasjementet hos Slottet.

Spesialbehandling

Heller ikke Slottet vil svare på spørsmål om Mette-Marits flyskrekk, men det er klart at hun trenger både psykologhjelp og spesialbehandling ombord i flyet.

På en flytur til Tromsø i slutten av januar fikk hun hjelp av kapteinen ombord før flyreisen da hun ifølge VG brøt ut i gråt og ville avlyse turen, selv om hun hadde med seg psykologen på flyplassen. (Les mer her)

Stor stab

Kronprinsparet skal bo på det offisielle OL-hotellet i Salt Lake City. I tillegg til Mette-Marits flyskrekk-psykiater, blir kronprinsens adjutant Anders Flågen, en stylist og flere ansatte ved kabinettsekretariatet, skriver Aftenposten. Marius skal ikke være med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder