SPARKET: Harvey Weinstein fikk sparket fra sitt eget produksjonsselskap, The Weinstein Company, tidligere i oktober som følge av sextrakassering- og overgrepsskandalene. Foto: Chris Pizzello AP

Harvey Weinstein saksøker sitt eget produksjonsselskap

Etter å ha blitt sparket fra The Weinstein Company som følge av de mange anklagene om seksuell trakassering og overgrep, saksøker nå filmmogulen selskapet. Hensikten er å få informasjonstilgang.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mer enn 60 kvinner har anklaget den profilerte Hollywood-produsenten for seksuell trakassering. Flere har fortalt om overgrep, blant annet norske Natassia Malthe. Kort tid etter at New York Times avslørte de første anklagene 5. oktober, og millionforlikene som ble inngått, ble produsenten sparket fra The Weinstein Company.

Selskapet er av politiet i New York stevnet for brudd på borgerrettighetene til flere kvinner.

Weinstein-skandalen: Kona søker skilsmisse

Torsdag skriver flere medier, deriblant Deadline.com, at Weinstein saksøker selskapet. I papiret skal det stå at formålet med søksmålet å innhente kopier av hans egne, fullstendige personalmappe, samt all korrespondanse, inkludert eposter.

Som følge av avskjedigelsen ble Weinstein blokkert fra all tilgang på materialet.

«Mr. Weinstein er av den tro at hans epost-konto, som er den primære, om ikke den eneste, kontoen han har brukt under sin ansettelse av selskapet, inneholder informasjon som renvasker ham, og derfor selskapet, fra anklager som kan hevdes mot ham eller selskapet», skal det stå i søksmålet ifølge Deadline.

Skuespiller-toppene: Langer ut mot Harvey Weinstein

Videre står det at Weinstein er den eneste som kan sette epostene i kontekst, og at han, ved å få tilgang til epostene, mer effektivt kan bistå selskapet med å etterforske sakene, samt brukes i forsvar mot etterforskningen fra politiet i New York.

Patricia Glaser, som har ført søksmål i pennen, eller representanter for selskapet, har svart på Deadline.coms forespørsler.

Nettsiden skriver at det kommer fram i søksmålet at Weinstein har forsøkt å få tilgang til informasjonen 18. oktober, men at han to dager senere fikk avslag.

Weinstein etterforskes for voldtekt i New York, Los Angeles og London.

Her er en oppsummering av Weinstein-saken:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder