Operastjernen Beverly Sills er død

Operadivaen Beverly Sills, som var den mest populære operasangeren i USA i moderne tid, døde mandag av lungekreft, 78 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

DØD: Operasangerinnen Beverly Sills døde av lungekreft, 78 år gammel. Foto: AP

Sills fikk diagnosen i mai, enda hun aldri hadde røykt, og den ble først kjent offentlig i juni. Hun døde i sitt hjem i New York etter å ha blitt skrevet ut av sykehuset.

Sopranen Sills, som var datter av rumenske og ukrainske jødiske innvandrere ble først kjent på 50-tallet. Hennes berømmelse økte til hun ble den mest folkekjære operasangeren i amerikansk historie.

Hun fikk tilnavnet Bubbles på grunn av sin boblende personlighet og sitt brannrøde hår, og hun opptrådte ofte på populære TV-programmer som «The Tonight Show» og The Muppet Show".

Lenge etter at hun sluttet å synge på 80-tallet, fylte hennes smittende latter USAs stuer mens hun var vertinne for operaprogrammer på TV.

I løpet av sangkarrieren spilte hun inn 18 operaer og ga ut flere album. Debuten hennes var i 1955 i Johann Strauss' Flaggermusen. Hun opptrådte i kjente operahus verden rundt, blant annet i Italia, Tyskland og Storbritannia.

Hun utviste også stor evne til å administrere og utvidet sangkarrieren til å drive to av USAs store operaer - Metropolitan Opera og New York City Opera, og Lincoln-senteret i New York. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder