Risikerer fengsel for sexfelle

(VG) Gjennom en ytterst utspekulert honningfelle skal strip-tease-danserinnen Fili Mol-Houteman ha lokket prinsesse Stephanies tidligere ektemann til et høyerotisk eventyr.

Artikkelen er over 20 år gammel

Muriel «Fili» Mol-Houteman, fotografen Stephane de Lisiecki og assistenten Yves Hoogewys møter i dag i retten i Nice, tiltalt for grov krenkelse av privatlivets fred.

Den krenkede i saken er prinsesse Stephanies tidligere ektemann, Daniel Ducruet. De giftet seg i 1995, og har to barn - prins Louis og prinsesse Pauline - sammen.

Ducruet skal først ha møtt den da 24 år gamle Fili på motorsportbanen Spa-Francorchamps i Belgia i sommeren 1996. Uten at skjedde noe spesielt, ble det likevel tatt bilder av dem sammen på motorsenteret.

Heftig eventyr

Sammen med sin livvakt traff imidlertid Ducruet Fili igjen i Villefranche i august samme år. Mens livvakten ble beordret bort, skal Fili ha tatt med seg Ducruet til en gedigen villa i middelhavsbyen. Ifølge vitner førte Fili ham ut til eiendommens svømmebasseng, hvor det var fritt innsyn for teleobjektiver fra oven.

Strip-tease-danserinnen fikk lokket Ducruet til et heftig eventyr ved bassengkanten, og hele affæren ble fotografert med i alt 11 filmer og 36 eksponeringer. I tillegg ble opptrinnet videofilmet.

Kort tid etter ble de hete bildene solgt til et spansk billedbyrå for rundt 400 000 kroner, og ble publisert i blader og aviser over hele Europa.

Anmeldte

Daniel Ducruet mente raskt at han var lokket i en felle, og anmeldte Fili og hennes medhjelpere 23. september 1996. Noen uker senere ble ekteskapet hans med prinsesse Stephanie oppløst av retten i Monaco.

Fotograf Stephane de Lisiecki ble varetektsfengslet 25. juni 1997, men ble kort tid senere løslatt mot en kausjon på 300 000 kroner. Han innrømmer å ha mottatt i alt 250 000 kroner for bildene, og har også sagt i fengslingsmøter at han trodde han skulle få mye mer.

Fotografen er tiltalt for krenkelse av privatlivets fred - Fili og assistenten for medvirkning.

- Men det er åpenbart at Fili vevde sammen det hele, mener Ducruets advokat, Guillaume Carre.

Ducruet var tidligere fiskehandler før han ble livvakt for prinsesse Stephanie og innledet en romanse med henne.

Flere artikler

 1. Ducruet i retten igjen

 2. Bekymret fyrstedømme

 3. Diana-fotografer bøtelagt

 4. Skandaleprinsessens tøffe liv

 5. Pluss content

  Slik ble hun «skandaleprinsessen»

Fra andre aviser

 1. Fikk bot for å legge ut sexbilde på Facebook

  Fædrelandsvennen
 2. Fikk bot for å legge ut sexbilde på Facebook

  Bergens Tidende
 3. Delvis medhold til Märtha Louise

  Fædrelandsvennen
 4. Mange andre mistet også takten

  Aftenposten
 5. - Greit at Se og Hør trykket Maud Angelica-bilder

  Fædrelandsvennen
 6. Britenes nye Diana

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no