Se ut som Cher

(VG NETT) Det hotteste på oppstrammings-fronten i Hollywood akkurat nå: Å legge seg under kniven for å se ut som sine idoler

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Vil ligne på idoler

Men plastiske kirurger i Los Angeles bekymrer seg nå for den skremmende utviklingen. Urovekkende mange kommer nå på klinikkene med bilder av sine idoler med ønske om å likne mest mulig på dem.

Den eviglange drømmen og følelsen av å være kjendis har altså endelig gått i oppfyllelse. Mange Hollywood-kirurger har spesialisert seg på akkurat dette med "celebrity look-alike makeovers".

- Dette er så langt fra ansiktsløfting som det går an å bli. Å omforme ansiktsben blir så og si aldri en suksess - uansett hvor god man er, sier plastisk kirurg Michel McGuire til Sky News.

- Skremmende

Han bekymrer seg for den voksende trenden i verdens filmby - der imaget betyr absolutt alt.

Leida Snow i Californias forbund for plastiske kirurger synes også utviklingen er skremmende.

- Dette innebærer en gedigen risiko. Det er snakk om å brekke opp alle beina i ansiktet til personen og sette dem sammen igjen i en annen fasong. Det er ganske alvorlig, sier Snow.

Ville se ut som Julio

Dr. Nicholas Chugay, som hittil har forvandlet 20 mennesker til å se ut som sine idoler, sier at det er mange som forandrer utseendet sitt fordi det vil hjelpe karrieren deres.

- Jeg hadde en pasient som ville se nøyaktig ut som Cher. En mannlig pasient ville se ut som Julio Iglesias. Folk dyrker stjernene mer enn noen gang, sier Dr. Nicholas Chugay.

- Noen ganger vet jeg faktisk ikke hvem disse stjernene er, legger han til.

Som Elvis

Michel McGuire tror at den personen som ber om operasjon for å ligne sitt favorittidol, trenger mer en psykolog enn plastisk kirurg.

Stjernedyrkelse er heller ikke et ukjent fenomen i Norge. Sørlandets store sønn, Kjell Elvis, har for eksempel gjenomgått plastisk kirurgi for å ligne mest mulig på sin store helt, Elvis Presley.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder