Har tilbrakt over 70 timer hos nålestikkere

HJEMMEKOS: Atle Pettersen og journalistkjæresten Cathrine Eide har svært hektiske dager. Tiden de får sammen liker de å tilbringe hjemme i leiligheten på Grünerløkka. Foto: TROND SOLBERG/VG

«Stjernekamp»-Atle har tatovert halve kroppen

Atle Pettersen (24) har tatovert alt fra religiøse symboler til en kamel på tærne. Men det er én tatovering han aldri kommer til å ta...

 • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over seks år gammel

Den mest omfattende tatoveringen, tok 12 timer å lage. Totalt har artisten tilbrakt 70 timer hos diverse nålestikkere.

Den tidligere «X-faktor»-deltageren og «Skal vi danse»-vinneren anslår at 50 prosent av kroppen hans er dekket av tatoveringer.

- Tatoveringene har blitt en veldig stor del av identiteten min. Selv om ikke alle har verdens dypeste mening, hadde jeg ikke vært den jeg er i dag uten tatoveringene. De har formet den personen og artisten jeg er i dag, forteller Pettersen til VG.

Den første tatoveringen tok han som 14-åring og da var det gjort. I dag er kroppen dekket av alt fra engler, flammer, og hodeskaller, til noter, piano og et selvportrett av kompisen.

- Jeg begynte å tatovere ting som representerte noe jeg har gjort og hvem jeg er, sier han og viser frem armen hvor han har tatovert den latinske teksten «Per aspera ad astra», som på norsk betyr «på vanskelig vei til stjernene»».

MERKET FOR LIVET: Atle Pettersen - her på scenen i «Stjernekamp» - anslår at 50 prosent av kroppen hans er tatovert. Foto: MORTEN S. EIK/VG


- Man må kjempe

- Tanken bak den tatoveringen er at man må kjempe for det du vil, men etter hvert har jeg bare tatovert ting jeg synes er fint, sier han.

VG møter ham i leiligheten på Grünerløkka i Oslo som han deler med kjæresten Cathrine Eide (24).

- Hun betyr alt for meg. Det er veldig deilig å ha Cathrine, hun er veldig støttende og siden hun har jobbet i underholdningsbransjen har hun stor forståelse for arbeidet mitt.

Eide jobber nemlig som journalist i TV 2, og paret møttes under innspillingen av «Skal vi danse» i 2011.

Skeptisk til date

- Jeg trengte en god og sterk overbevisning fra venninnene mine for at jeg skulle si ja til en date med Atle. Jeg syntes han virket eplekjekk og høy på seg selv, og jeg var ikke så interessert i å finne ut om det stemte, ler Cathrine og ser bort på kjæresten.

Mens store deler av kroppen til Pettersen er dekket av blekk, har ikke Eide en eneste tatovering. Men en ting Pettersen aldri kommer til å tatovere på kroppen er, navnet til kjæresten.

KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Atle Pettersen har tatovert en lightstick på leggen siden kjæresten er så glad i ting som lyser. Foto: TROND SOLBERG/VG

- Jeg er litt overtroisk. Hvis jeg tatoverer navnet til Cathrine kommer det til å gå dritt, så det blir det nok ikke noe av, smiler Pettersen.

I kveld fremførte Pettersen en countrylåt i sangkonkurransen «Stjernekamp» på NRK. Forrige lørdag fikk han skryt for fremføringen av smørlåten «I Want to Know What Love Is».

- Jeg har lyst til å få frem at jeg ikke bare er en rocka fyr, så da fikk jeg vist at jeg også kan stå rett opp og ned og synge, forteller 24-åringen.

Han legger ikke skjul på hva han gruer seg mest til dersom han skulle gå videre fra kveldens episode:

- Som de fleste andre gruer jeg meg til opera, også er jeg litt spent på hip hop.

Les også

 1. Helene Bøksle måtte amme foran publikum

  Stjernekamp-aktuelle Helene Bøksle tar med sønnen både på øving og konsert.

Mer om

 1. Reality-TV

Flere artikler

 1. Disse tatoveringene angrer kjendisene på

 2. Dette betyr Carl Espens tatoveringer

 3. Pluss content

  – Jeg er ingen ny Ivar Dyrhaug

 4. Pluss content

  Nattesniken

 5. Full forvirring rundt superstjernens tatovering

Fra andre aviser

 1. De glemmer aldri teksten

  Aftenposten
 2. – Som et smykke du aldri tar av

  Fædrelandsvennen
 3. - Jenter velger røffere nå enn før

  Fædrelandsvennen
 4. De glemmer aldri teksten

  Aftenposten
 5. KRSby-trynet: Adrian Kjellevik

  Fædrelandsvennen
 6. Helene (26): – Ikke viktig at en tatovering skal bety noe

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder