Klar for fjerde sesong av «Game of Thrones»

SOMMERJOBB I TRONDHEIM: Nidarosdomen er scenen når Kristofer Hivju på fredag spiller Olav den Hellige i familieforestillingen «Olav - fra hat til håp». Foto: Hilde Wormdahl / Olavfestdagene

Slik bruker Kristofer Hivju Hollywood-lønnen

Den norske skuespilleren har hatt stor suksess i Hollywood. Lønningene er utelukkende blitt brukt på familie og opplevelser.

 • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over syv år gammel

Kristofer Hivju (34) portretterte kjempen Tormund Giantsbane i HBO TV-serien «Game of Thrones» sesong 3. Nå er det klart at hans rollefigur også er med i sesong 4, som spilles inn i disse dager.

- Trivselen en stor og det er fantastisk å se igjen de dyktige og skjønne menneskene på filmsettet på Island og Nord-Irland. Fjerde sesong kommer til å bli sinnssykt fet, sier Hivju, som for tiden er opptatt med prøver til familieforestillingen «Olav - fra hat til håp» i Trondheim, til VG.

I tillegg til den store HBO-satsingen har han blant annet spilt i «After Earth» med Will Smith i hovedrollen. Hollywood-lønnen har skuespilleren brukt på kjæresten Gry Molvær og deres to døtre på fire og fem år.

- Jeg har reist rundt i verden med familien, bodd på luksushotell og spist god mat. Selv om jeg ikke er så opptatt av ting har vi kjøpt nytt hus i Oslo, innrømmer Hivju.

- Alt har vært et eventyr

For å nå dit han er i dag har Hivju tatt harde valg, men føler han har ofret lite. Hivju har prioritert jobb som er spennende og som passer for familien.

- Jeg synes alt har vært et eventyr, men siden det hele er et spill må jeg i blant gjøre vonde prioriteringer. Uten et team i ryggen og kjæresten min Gry ville det ikke gått. For oss er det vært viktig å holde familien samlet. Så lenge vi er sammen føles ingenting som et offer, forklarer han.

Nå som Hivju og familien er bosatt i Oslo, blir det enklere for skuespilleren å gjøre norske jobber han tidligere har måtte takke nei til. Det betyr ikke at Hollywood-karrieren legges på is.

- Den er ingen grunn for meg å bo i London eller LA lenger, siden filminnspillingene gjøres over hele verden. Ikke går man fysisk på audition lenger heller. Nå lager man bare en filmsnutt av seg selv i sin egen kjeller og sender på mail, forklarer Oslogutten.

Blåser i janteloven

Hivju mener det at norske skuespillere er Hollywood-aktuelle om dagen må ses i lys av norsk filmsuksess i utlandet og at norske skuespillere er dyktige og nå forfølger Hollywood-drømmen. Personlig deler han gjerne sin suksess og erfaringer med folket.

- Man skal ikke selge ulla før sauen er flådd, men jeg har ikke holdt tilbake. Jeg har vært åpen på ting lenge. Jeg synes det er morsomt det som har skjedd og jeg synes det er gøy å snakke om det. Janteloven kan dra til helvete. Den er det mest destruktive Skandinavia har funnet på, sier han.

Hivju, som for tiden er opptatt med prøver til familieforestillingen «Olav - fra hat til håp» i Trondheim, mener kontrastene mellom «Game of Thrones» og teaterforestillingen i Nidarosdomen er stor, men det handler kun om teknikk.

- Det er stor forskjell på teater- og filmteknikk. Under en teaterforestilling må alt stemme på en tagning. Jeg har ikke gjort teater på 1,5 år, sier han.

Les også

 1. Bertine Zetlitz i bygge-bråk

  Den kjente artisten Bertine Zetlitz (38) og samboeren Egil Pay (38) har klaget på flere nybygg på nabotomten i nabolaget…
 2. Jentetrøst i striregnet

  Arier og ablegøyer når Hanne Krogh og tre tenorer returnerer til Larvik
 3. Krimforfatter Jørn Lier Horst slutter som politietterforsker

  Etter 19 år i politiet legger Jørn Lier Horst politikarrieren på hylla og blir forfatter på heltid.
 4. Jarl Goli engasjerer kjendisadvokat etter show-fiasko

  Kun fire kjøpte billett til den siste forestillingen. Nå har Jarl Goli engasjert John Christian Elden og vurderer…
 5. Selda Ekiz (28) forelsket seg på Facebook

  Det var først da Gustav Nilsen tok kontakt med programleder Selda Ekiz på Facebook at han fikk henne på kroken.

Mer om

 1. Kristofer Hivju
 2. Kultur

Flere artikler

 1. Kjenner du igjen skuespilleren?

 2. Kristofer Hivju har funnet dobbeltgjenger: – Mye forvirring

 3. Kristofer Hivju:- Jeg har slitt med angst

 4. Pluss content

  Visste du dette om skuespiller-stjernene?

 5. Pluss content

  Slik var Hivju - før skjegget

Fra andre aviser

 1. Har Kristofer Hivju Norges mest ettertraktede skjegg?

  Aftenposten
 2. Har Kristofer Hivju Norges mest ettertraktede skjegg?

  Aftenposten
 3. Kristofer Hivju: Vi måtte kaste oss i skjul da dronene kom

  Aftenposten
 4. De sikter mot toppen

  Bergens Tidende
 5. Dansk stjerne hyller bergenser

  Bergens Tidende
 6. Dette stjernelaget har nå fått samme agent

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder