Askil Holm slipper en ny singel på fredag. Mye av låtmaterialet til det kommende albumet ble stjålet da noen brøt seg inn i bilen hans. FOTO: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE/VG

Askil Holm: - Ble frastjålet uerstattelig materiale

Politiet: - Saken henlegges

Askil Holm sier han håper vitner kan hjelpe til med å spore opp den forsvunne harddisken.

  • Marthe Berg
  • Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Musikeren ble i påsken utsatt for et biltyveri som ifølge han selv kostet ham en harddisk med mye uerstattelig materiale. Nå ber han mulige vitner om hjelp.

Musikeren parkerte bilen i en låst og overvåket garasje under Popsenteret på Schous plass. Samme kveld fikk han en telefon fra noen som hadde funnet bilen med knust rute og tydelige tegn på innbrudd.

Ettersom Holm skulle på utenlandsreise dagen etter var det første han tenkte på om passet var borte.

- Det første jeg gjorde var å anmelde at kofferten med passet var stjålet, slik at jeg kunne få nødpass. Tyveriet skjedde på natten, og bilen ble sendt rett til verksted, så jeg ga beskjed om at den måtte sjekkes bedre når den kom tilbake.

Da bilen kom tilbake fra verkstedet oppdaget Holm at harddisken var borte.

- Den inneholder mye av materialet til den nye platen min. Flere andre eiendeler som jeg skulle ha med meg på reisen var også borte, forteller han.

- Det er uerstattelig materiale som har gått tapt, legger han til.

Holm har jobbet i studio den siste tiden, og slipper i morgen en ny singel. Han var i Oslo én natt før han skulle reise videre til utlandet.

LES OGSÅ: Askil Holm kjøpte drømmehuset til 800.000 under takst

Uerstattelig innhold

Den stjålne harddisken skal inneholde låtmateriale og demoskisser fra de siste syv årene, samt mye av musikken fra de ti første årene av artistens karriere.

- Det er materiale som nå er tapt. Harddisken var en midlertidig løsning fordi jeg var mellom to PC-er, og det er materiale som dessverre ikke er lagret noe annet sted. Dette er veldig tragisk, forteller Holm.

INNBRUDD: Askil Holm mistet uerstattelig låtmateriale da en harddisk og noen andre gjenstander ble stjålet under et innbrudd i bilen hans. FOTO: Privat

I tillegg forteller han at harddisken inneholder sjeldne opptak av Askil Holm, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Espen Lind, og en hel del private bilder fra turnéer Holm har vært på alene og sammen med «de nye gitarkameratene».

Gitarkameratene gjorde suksess med sin coverversjon av Leonard Cohens "Hallelujah", som de fremførte for første gang i 2007.

Lover finnerlønn
Innbruddet og tyveriet er anmeldt til politiet. Askil Holm håper at mulige vitner vil hjelpe ham.

- Det vil selvfølgelig bli finnerlønn til den som klarer å spore opp harddisken, sier han.

Holm håper at tyveriet ikke vil forsinke utgivelsen av den nye platen som etter planen skal slippes til høsten.

- Deler av materiale til den nye platen ligger på dropbox, men hovedfilene er borte.

Har ikke kapasitet
Saksbehandler Kari Sunde ved Grønland politidistrikt bekrefter overfor VG at de har mottatt anmeldelsen.

- Vi har fått en anmeldelse fra Askil Holm om grovt tyveri fra en bil, der pass og diverse klær har blitt stjålet. Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte at det har blitt stjålet en harddisk. Det sier ikke anmeldelsen noe om, sier hun.

Sunde forteller at politiet ikke har kapasitet til å etterforske biltyverier, og at saken er videresendt til en jurist.

- Saken vil føyes inn i rekken med alle andre biltyverier og henlegges. Vi får mange slike anmeldelser daglig, sier hun.

Synes det er trist

Tapet av harddisken er meldt ifra til forsikringsselskapet, og Holm synes det er veldig trist at politiet ikke kan gjøre noe mer i saken.

- Jeg får bare håpe og bønnhøre lesere og publikum om at de tar kontakt dersom de vet noe, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder