HOLLYWOODBANDEN: Skuespiller Robert De Niro og filmprodusent Harvey Weinstein skal sammen med Disney gjøre «Artemis Fowl» til film. Foto: AP

Stjernelag bak ny storsatsing

Gjør boksuksess til film

Etter et bittert oppgjør har Harvey Weinstein og Disney funnet tilbake til hverandre igjen. Nå begraver de stridsøksen og lager film.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Sammen med broren Bob startet Weinstein filmselskapet Miramax. Brødrene produserte en rekke kassasuksesser og ble tilslutt kjøpt opp av The Walt Disney Company for 80 millioner i 1996.

Nesten ti år etterpå annonserte Disney at de ikke ville fornye kontrakten mellom Weinstein-brødrene, og Harvey måtte da forlate hjertebarnet Miramax Film.

Spennende prosjekt

Etter syv år uten kontakt skal nå Weinstein og Disney lage film av Eoin Colfers romanerie «Artemis Fowl». Boken er oversatt til 44 språk og har solgt 21 millioner kopier verden rundt. Romanserien blir også sammenlignet med J.K Rowlings Harry Potter-bøker.

- Bokens balanse av mystikk og eventyr gjør denne filmen svært egnet for familier. «Artemis Fowl» er derfor et naturlig valg for Disney. Vi gleder oss til å samarbeide med Harvey om dette spennende prosjektet, sier Sean Bailey, president for Disney produksjonen til nettstedet The Wrap.

SUKSESSFORFATTER: Eoin Colfer har solgt 21 millioner kopier av «Artemis Fowl». Foto: WENN


Med laget har de fått med seg skuespiller Robert De Niro og filmprodusent Jane Rosenthal, som vil bistå dem i å lage filmen. Weinstein forteller at hadde det ikke vært for dem, hadde det kanskje ikke blitt noe av samarbeidet med Disney.

Trodde ikke på samarbeid

- Hvis noen hadde fortalt meg for fem år siden at jeg skulle lage film med Disney, hadde jeg tenkt at de var gale. Det var Robert De Niro og Jane Rosenthal som gav meg denne boken mens jeg fortsatt jobbet for Miramax, så på mange måter føler jeg derfor at ringen er sluttet.

Weinstein har et svært personlig forhold til boken.

- Dette er et helt spesielt prosjekt for meg fordi mine barn absolutt elsker denne boken. «Artemis Fowl» har en historie for alle, og det er ingen bedre enn Disney til å lage denne filmen. Den vil glede både unge og gamle.

Weinstein driver nå «The Weinstein Company» som blant annet har kjøpt de amerikanske, kanadiske, britiske og italienske distribusjonsrettighetene til «Kon-Tiki». Selskapet sees idag som en av de mektigste bransjeselskapene i Hollywood, men ble fratatt all ære for Oscarnominasjonen av norskproduserte «Kon-Tiki».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder