UTRADISJONELT: Odd-Magnus Williamson fridde til kjæresten Tinashe Bakasa Roll ved å gjenskape den verste daten hun noen gang hadde vært på. - Vi har ledd mye av det, sier hun. Foto:Trond Solberg,VG

Bryllups-bonanza i Oslo: I dag sier disse parene «ja»

Odd-Magnus Williamson og Tinashe Bakasa Roll

Sverre Krogh Sundbø og Cecilie Eide

Ingrid Olava og Erik Ulfsby

Lørdag gifter skuespiller og komiker Odd-Magnus Williamson seg med kjæresten Tinashe på en bar i Oslo. Paret er ikke de eneste som går til alters i dag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Williamson, kjent som «Odda», fridde til Tinashe Bakasa Roll (29) i 2013. Forlovelsen ble kjent et halvannet år etter at paret sto frem som kjærester.

Vielsen lørdag skal finne sted på en bar i Oslo klokken 13.30, og festen fortsetter på et utested i sentrum.

På Valentinsdagen i år hadde «Odda» en 18 meter høy overraskelse til forloveden. Han fikk nemlig graffitikunstnere til å male et portrett av henne på en vegg i Malmøgata på Grünerløkka.

SJOKK: Komikeren Odd-Magnus Williamson overrasker sin kjæreste Tinashe Bakasa Roll med et gedigent veggmaleri på Grünerløkka i februar. Foto:Trond Solberg,VG

– Jeg er på en blokk, ropte Bakasa Roll, som ble tydelig overrasket over det enorme veggmaleriet.

LES OGSÅ: Sjekk Oddas kjærlighetshilsen til forloveden

– Gleder meg skikkelig til å bli Mrs. Williamson

Bakasa Roll har datteren India (5) fra ekteskapet med Håvard Roll Kvangarsnes (38). Paret ble skilt for fire år siden og har delt omsorg.

– I dag feirer vi kjærligheten med venner og familie. Vi skal danse, skåle og kose oss. Jeg gleder meg skikkelig til å bli Mrs. Williamson, sier Tinashe Bakasa Roll i et intervju på bloggen til venninnen Vanessa Rudjord (39), som tidligere var redaktør for motebladet Costume.

Paret er ikke de eneste som har giftet seg på en bar. Høsten 2012 sa SV-politiker Heikki Holmås ja til sin kone på utestedet Mono i Oslo.

Fridde med et rebusløp

Hun forteller videre at den kommende ektemannen fridde til henne med et rebusløp i Oslo sentrum. Odda tok henne med til forskjellige steder som betyr noe for dem, som det første stedet de møttes og det første stedet de drakk kaffe sammen.

– Rebusløpet endte med at han gjenskapte den verste daten jeg noensinne har vært på (vi har ledd mye av den). Og så fridde han. Helt fantastisk. Romantisk, kokko og perfekt. Litt sånn som han egentlig, sier Bakase Roll til Rudjord.

STORT BRYLLUP: Sverre Krogh Sundbø og Cecilie Eide gifter seg lørdag. Foto:Privat,PRIVAT

SE OGSÅ: Brudekjole på budsjett

Brudekjolen til 29-åringen er det designer Tina Steffenakk Hermansen (kjent som THS) som har sydd.

Bakasa Roll jobber til vanlig som «guest relation manager» på kjøpesenteret Paleet i Oslo.

LES OGSÅ: Odda fridde til kjæresten – nå skal de gifte seg

Hanne Kroghs sønn gifter seg

Også Hanne Kroghs sønn, Sverre Krogh Sundbø gifter seg i dag.

Krogh Sundbø, som er programleder kjent fra Canal 9, TV3 (“Det store spillet”), TV2 og som sportskommentator på NRK og Eurosport, gifter seg med Cecilie Eide fra Ålesund. Paret har vært sammen i over fire år og gifter seg i Holmenkollen kapell.

Her giftet også mamma Hanne Krogh seg med sin Trygve Sundbø, den tidligere VG-journalisten, i 1979. Hun sier til VG at hun gleder seg enormt til bryllupet:

– Jeg har aldri sett sønnen min lykkeligere, smiler hun.

Sønnen Sverre slo igjennom som pokerspiller da han ble europamester i 2005. Cecilie jobber som kreativ leder sammen med Jan Thomas i Jan Thomas Studio.

TIL ALTERS: Artisten Ingrid Olava (32) og teatersjef Erik Ulfsby (43) møtte hverandre for tre år siden gjennom felles venner. Foto:Geir Olsen,VG

Olava gifter seg: – Har diskutert bryllupsmusikken lenge

Sanger Ingrid Olava Brænd Eriksen, bedre kjent som Ingrid Olava, gifter seg i dag i Oslo. Hun gifter seg med Erik Ulfsby, som er teatersjef ved Det Norske Teatret. De har vært sammen i nærmere fire år.

Ulfsby, som er både skuespiller og regissør, har selv høstet flere utmerkelser, blant annet Hedda-prisen for «Jungelboken». Han tok fatt på jobben som teatersjef i 2011.

I et VG-intervju fjor røpet paret at de har diskutert bryllupsmusikken lenge:

– Det er mye mer typisk oss å snakke om hvilke sanger vi vil bruke, enn hvor det skal være og hva slags kjole osv. Vi er mer opptatt av innhold og tekster. Det eneste vi har diskutert konkret til nå er hvilke sanger vi ønsker å bruke i bryllupet, sier Olava til VG.

Og været for dagen? Ifølge Pent.no melder både Yr og Storm om regn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder