...og John Arne Riise mener han skal få med seg mange kjendiser

HARDT UT: John Arne Riise er ikke nådig i sin kritikk av Se og Hør. Nå vil han boikotte bladet. Foto: Frode Hansen

Riise boikotter Se og Hør

John Arne Riise (33) mener Se og Hør ikke respekterer privatlivet hans - og har bestemt seg for å boikotte ukebladet. Han mener han ikke blir alene om det.

 • Knut Espen Svegaarden
 • Jennifer Bråthen
 • Anders K. Christiansen

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg blir nok ikke ensom i boikotten min. Det føler jeg meg trygg på. Både min manager Lars Gilleberg og jeg kjenner mange kjente nordmenn, og vi har allerede fått svar fra flere som opplever Se og Hør som det jeg har gjort i denne saken, sier Riise til VG.

Det var i går kveld at John Arne Riise publiserte et langt brev til sine venner og sin familie på Facebook, der budskapet var klart: Nok er nok for Riises forhold til Se og Hør.

Det som har fått Riise til å reagere, er tirsdagens forsideoppsalg i Se og Hør, der bladet skriver at fotballstjernen fortsatt er gift med Maria Elvegård. På forsiden står det blant annet at «John Arne Riises bryllup i fare».

- Det er to måneder til vi skal gifte oss , Louise og jeg. Den 10. april er skilsmisseoppgjøret klart. Likevel velger Se og Hør å skrive om dette. Det har gått så hardt inn på Louise, og når jeg ser hvordan hun reagerer, så må jeg reagere på Se og Hør, sier Riise til VG.

Avbryter samarbeid

SKAL GIFTE SEG: John Arne Riise og forloveden Louise Angelica Markussen. Her i Oslo i fjor vår. Foto: Frode Hansen, VG

På Facebook skriver Riise blant annet:

«Saken er som flere ganger tidligere Se og Hør sitt forhold til fakta. De siste årene har vi hatt en fin tone, et samarbeid som jeg har med de fleste andre pressefolk. Dette samarbeidet er fra og med i morgen historie. Det som er saken nå rammer i liten grad meg direkte. Jeg kjenner fakta i saken og har med årene blitt herdet. Verre er det for Louise Angelica, som ligger i fosterstilling i sengen og gråter.Hun tør ikke dra hjem til Norge i frykt for hva som venter henne i magasinet Se og Hør.»

- Privat

Ifølge Riise og manager Gilleberg gjelder saken ukebladet skal skrive om, skilsmisseoppgjøret mellom han og ekskona. Riise opplyser at skilsmissepapirene vil være i orden innen 10. april.

Riise skriver videre på Facebook:

«Slik Se og Hør kjører denne saken gjør meg kvalm, spesielt når jeg ser Louise Angelica og hvordan hun reagerer. Hun betyr alt for meg, og jeg er villig til å gjøre alt i min makt for å beskytte henne. Men med makten pressen har kan de skrive hva de vil.

Det saken nå handler om er offentlig tilgjengelige opplysninger. Det er flere pressefolk som har vært i kontakt angående denne tidligere.

Men når jeg har forklart saken til VG, Her og Nå og andre medier, har de vært enige i at dette er en privatsak og ikke noe som skal i bladet eller avisen. Jeg har takket og bukket for deres forståelse at dette er privat.

Men ikke Se og Hør, de mener dette er en stor sak. Det er det også for Louise Angelica.

Da tenker jeg greit, da kan også jeg gjøre hva jeg vil. Jeg har derfor nå startet en ringerunde til alle jeg kjenner som jeg mistenker er i Se og Hørs kikkert om at vi går sammen og boikotter dem.

Slagordet «Gjør livet gladere» har vel aldri passet dårligere!Lykke til videre Se og Hør, dere har fått en fiende for livet.Blir spennende å se hvor mange andre jeg får med meg, er ikke redd det blir ensomt.»

Ellen Arnstad, sjefredaktør i Se og Hør, svarer følgende på kritikken fra John Arne Riise:

«Hvis det skulle være noen faktiske feil i Se og Hør sin nyhetsartikkel knyttet til Riises bryllup, så er han velkommen til å komme med det. Han har hatt mulighet til å kommentere forholdet før publisering. At han velger å ytre seg i sosiale medier, må vi bare respektere. Ytringsfriheten skal ha gode kår i Norge».

VG har ikke fått kontakt med Riises ekskone.

Mer om

 1. Medier

Flere artikler

 1. Pluss content

  Kjendisene som elsker og hater Se og Hør

 2. Eksotiske tilbud for nyskilt Riise

 3. Louise Angelica Riise følger ektemannen til ny bloggplattform

 4. John Arne Riise klar for kypriotisk klubb

 5. Slik feirer John Arne og Louise bryllupsdagen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder