ENDELIG GIFT: Etter 27 år sammmen har Tina Turner og Erwin Bach gitt hverandre sitt ja. Dette bildet ble tatt i 2007. Foto: Reuters

Tina Turner har giftet seg

Sto brud i en alder av 73.

Mari Glans
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tina Turner har giftet seg med den tyskfødte plateprodusenten Erwin Bach (57), som hun har vært sammen med i 27 år. Den borgerlige seremonien fant sted i Kuesnacht, en forstad til Zurich, hvor paret bor.

- Turners bryllupsseremoni fant sted for noen dager siden, bekreftet Hannes Friess, en offisiell representant for Kuesnacht til Reuters.

Tina Turner har bodd i Sveits i nesten tyve år, og i 2009 ble hun sveitsisk statsborger.

Mer feiring

Til helgen skal Turner og ektemannen Bach feire vielsen med en buddhistisk vannseremoni i deres herskapsvilla, som ligger ved strandkanten i den stille forstaden.

Sangerinnen skal ha sendt ut nabovarsler hvor hun på forhånd ber om unnskyldning for eventuelt bråk fra boligen. Det bygges visstnok en scene i hagen som skal brukes under festlighetene.

Tina Turner har ikke stått på en scene siden avskjedsturneen sin i 2009. Før den tid var hun en av verdens største stjerner, og er kjent for udødelige hits som «River Deep - Mountain High», «Private Dancer», og «What's Love Got To Do With it».

Sistnevnte var også tittelen på en film om Tina Turner fra 1993, som var basert på hennes selvbiografi «I, Tina».
I filmen skildres hennes første og fjorten år lange ekteskap med den voldelige og rusavhengige Ike Turner.

Sistnevnte døde av en kokainoverdose i 2007. Turner skilte seg fra Ike i 1978, og traff Bach syv år senere på en plateselskapsfest i London.

Ombestemte seg

Paret hevdet lenge hardnakket at bryllup ikke lå i kortene for dem.

- Vi er gift, vi har bare ikke gitt hverandre vårt ja foran en prest. Vi føler ikke noe behov for det, og så lenge vi har det slik, så kommer det nok ikke til å bli noe bryllup, sa Turner til People i 2000.

- Vi trenger ikke være gift for å holde sammen. Noen mennesker trenger den tryggheten, men jeg er av den oppfatning av at hvis du er ordentlig lykkelig med den du er sammen med, så er det ikke nødvendig med slike symbolske handlinger, la Bach til.

Nå har de altså ombestemt seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder