KRONEN: Mireia Lalaguna Rozo får overrakt kronen fra fjorårsvinner Rolene Strauss. Russiske Sofia Nikitchuk (t.v.) ble nummer to og Maria Harfanti fra Indonesia nummer tre.. Foto: Johannes Eisele , Afp

Spanske Mireia (23) er ny Miss World

114 skjønnheter kjempet om kronen under finalen i Kina i dag. Norge nådde ikke opp.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Miss World

Spania tok innersvingen på alle.

– Bare fordi jeg er vakker på utsiden, så betyr ikke det at jeg ikke er vakker på innsiden også, skal den nykronede missen ha uttalt til The Telegraph etter seieren.

VINNERLYKKE: Mireia Lalaguna Rozo har vunnet modellkonkurranse på TV og nå Miss World. Foto: Johannes Eisele , Afp

Mireia Lalaguna Rozo kommer fra Barcelona og jobber som profesjonell modell etter å ha gått til topps i relaityserien «Top Model» i hjemlandet. Nå får hun flere bilder å fylle i mappen sin. Bildene av 23-åringen som får kronen på hodet av sørafrikanske Rolene Strauss som vant ifjor, går verden rundt.

23-åringen kan også skilte med studier innen farmasi, hun går med planer om å ta en master i kostholdsveiledning, og hun spiller piano og er en ivrig skiløper.

Hun tørket noen tårer i gledesrusen over sin ferske triumf. Nå venter et år hvor hun skal være Miss Worlds ambassadør og fronte en rekke veldedighetstiltak.

Russland kom på andre, Indonesia på tredje – etterfulgt av Jamaica og Libanon. Ingen skandinaver hevdet seg på topp ti under lørdagens, som fant sted i Chania i Kina.

23 år gamle Fay Teresa Vålbekk, student fra Oslo, representerte Norge, men hun kom ikke i tet.

Miss World har presentert den norske deltageren på sin nettsider.

SEIERSRUNDEN: Mireia Lalaguna Rozo foran andre misser på rekke og rad. Foto: Johannes Eisele , Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder