I SORG: Honningbarna er i sorg etter at trommeslager Anders Askildsen Eikås i natt døde i en bilulykke. Fra venstre Christoffer Trædal, Edvard Valberg, Anders Eikås (bar overkropp) Mathias Johansson, Lars Emmelthun (felleskjøpdress) og Fredrik Justnes. Foto: Petter Emil Wikøren
I SORG: Honningbarna er i sorg etter at trommeslager Anders Askildsen Eikås i natt døde i en bilulykke. Fra venstre Christoffer Trædal, Edvard Valberg, Anders Eikås (bar overkropp) Mathias Johansson, Lars Emmelthun (felleskjøpdress) og Fredrik Justnes. Foto: Petter Emil Wikøren

Honningbarna-trommis omkom i bilulykke

Anders Askildsen Eikås ble bare 20 år

RAMPELYS

(VG Nett) Den 20 år gamle trommeslageren i bandet Honningbarna omkom i natt i en bilulykke.

Publisert: Oppdatert: 31.01.12 10:56

- Honningbarna er en nært sammensveiset vennegjeng, og bandet er selvsagt ekstremt berørt av det som har skjedd. Våre tanker går til Anders' familie i denne stund, skriver manager Louis Holbrook i en pressemelding.

Støtteerklæringene strømmet inn på bandets Twitter-konto i morgentimene tirsdag. Les dem HER.

Anders Askildsen Eikås omkom da han kjørte inn i en fjellvegg i Søgne.

KONDOLANSEPROTOKOLL:Skriv en siste hilsen

Honningbarnas historikk på VG-lista

Honningbarna vant rock-klassen under årets Spellemannpris for drøyt to uker siden for debutplaten «La alarmane gå» - en av fjorårets mest omtalte og kritikerroste norske plater som også sikret Honningbarna en spillejobb under fjorårets Roskildefestival.

- Det er for tidlig å si hva som skjer med bandet, men de nærmeste opptredener bortfaller inntil de har blitt enige om veien videre, heter det i pressemeldingen fra bandets manager, Louis Holbrook.

Preget

Programleder for NRKs «Lydverket», Asbjørn Slettemark, er også preget av nyheten om Anders Askildsen Eikås' bortgang.
- Dette er bare grenseløst trist. Vi har hatt Honningbarna på Lydverket og det er bare så utrolig kult med en slik ivrig, entusiastisk og seriøs gjeng. Det er slik jeg vil huske Anders også, sier Asbjørn Slettemark som ikke ønsker å spekulere i bandets fremtid.

Fastklemt

Politiet fikk melding om ulykken klokken 01.24 natt til tirsdag.

- Vi fikk beskjed om ulykken fra en tilfeldig billist som hadde oppdaget bilen og fortalte at det satt en mann fastklemt i den. Vi hadde en patrulje som var i nærheten, så det var personer på stedet innen kort tid. De kunne da konstatere at sjåføren av bilen ikke hadde puls, forteller lensmann i Søgne og Sogndalen, Terje Pedersen til VG Nett.

Ulykken skjedde i Stokkeland i Søgne kommune, og det var kun en person i bilen.

- Det ser ut til at bilen kom ned en bakke, og i stedet for å svinge i en høyresving har den heller kjørt ut av veien og ut i et ulendt terreng hvor den har truffet en fjellvegg. Bilen fikk store materielle skader i kollisjonen, opplyser Pedersen.

Urørt-vinnere

Ungguttene i Honningbarna gikk sammen på Vågsbygd videregående da de for alvor ble kjent som vinnerne av fjorårets Urørt i regi av NRK Petre. Senere ble det en lang rekke profilerte festivaljobber på det samfunnsbevisste punkrock-bandet, inkludert Roskildefestivalen.
Debutplaten «La alarmane gå» fikk Spellemannpris i rock-klassen under utdelingen for to uker siden. Honningbarna - som under utdelingen var på turnè i utlandet - var også nominert som årets nykommere.

Må avlyse

Honningbarnas manager, Louis Holbrook, sier at det foreløpig er avlyst tre konserter i nær fremtid. Dette gjelder konserten i Samsen Kulturhus i Kristiansand onsdag 1. februar, på Debaser i Stockholm fredag 3. februar og på U1880 i Bergen fredag 10. februar. Flere avlysninger eller utsettelser kan komme til.

Minneord

Sørgende uttrykker seg i VG Netts kondolanseprotokoll. Her er noen av hilsenene til den avdøde musikeren.

Hvil i fred Anders«Hvil i fred Anders. Du har betydd enormt mye for så utrolig mange i denne verden. Var med stor sorg jeg fikk grusom beskjed om din bortgang. Kondolanse til familie, venner og alle i og rundt Honningbarna».
- Anders Tendenes (24) fra Gjesdal

Hvil i fred«Husker du var på Huset ungdomsklubb i Molde og jeg ble opp på scena og sang «Noen å hate». Utrolig bra minne. Kondolerer til familie, Honningbarna og andre pårørende.»
- Jølle (16)

Kondolanser til Honningbarna«Tanker og kondolanser til Honningbarna, og til Anders' venner og familie. Fryktelig trist. Hold sammen.»
- Ellen Willumsen (18) fra Bodø

Kondolerer«Hvil i fred :( Honningbarna blir ikke de samme uten deg.»
- Elias (16) fra Sauherad

Fantastisk person«Kondolerer til alle de nærmeste. Foreldre, band medlemmene og nærmeste venner. Ufattelig at noe slikt kunne skje. Du var en utrolig person Anders og det er så trist. Forferdelig at en så talentfull person som deg kunne bli revet vekk så brått. Håper du har det fint nå og lever i fred <3»
- Kristian (20) fra Kristiansand

Hvil i fred«Hvil i fred. Kondolerer til alle pårørende. Måtte bandet holde på sin identitet og rocke videre.»
- sondre (16) fra Stavanger

Her kan du lese mer om