KLAR FOR NORGE: Robie Williams skal ha konsert i Norge for første gang på ti år. Foto: MATTIS SANDBLAD/VG

Robbie Williams til Norge

Ti år siden sist popstjernen opptrådte her

Skal ha konsert i Stavanger 25. august.

Mari Glans
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den engelske popstjernen, som vel nesten må regnes for å være Norgesvenn (han er i hvert fall glad i Skavlan), avlegger Stavanger et besøk til sommeren.

25. august skal ha stå på scenen på Viking Stadion. Det vil bli hans eneste konsert i Norge i denne omgang.

Hatt pause

Det er ti år siden han var her sist. Da opptrådte han for utsolgte hus på Valhall to dager på rad, og fikk strålende kritikker.

VGs anmelder mente at han var en av verdens beste popartister.

Det er første gang på seks år Robbie legger ut på turne. Forrige gang gikk billettene som varmt hvetebrød, da kom stjernen faktisk i Guinness rekordbok etter å ha solgt 1,6 millioner billetter i løpet av en enkelt dag.

Plateaktuell

Robbie er for tiden plateaktuell med «Take the Crown» som fikk en firer i VG.

- Prikkfri plater har aldri vært Robbies greie, og «Take The Crown» er altså intet unntak. Men en raus håndfull killerkutt holder til å friskmelde ham kreativt. Om han gjenvinner sitt momentum gjenstår å se, men han var ikke bedre enn dette i sine velmaktsdager, skrev VGs anmelder.

70 millioner plater

Robbie Williams slo igjennom med popgruppa Take That, som han fremdeles er medlem av, tidlig på 90-tallet. Siden har han også hatt stor suksess som soloartist.

39-åringen har solgt 70 millioner plater, noe som gjør ham til en av verdens mestselgende artister.

- Robbie Williams er absolutt en av vår tids største entertainere. Han har en utrolig scenepersonlighet som virkelig fanger publikum og han er en stor opplevelse å se live, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic AS, som har fått artisten til Norge.

Billettene legges ut for salg torsdag 28. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder