Her er Petter og Gunhilds unike kjærlighetshistorie

VENTET TO ÅR: Stordalen måtte vente to år på sms-en fra Gunhild Melhus, som snart blir hans kone. Foto: Gøran Bohlin

Stordalen ventet to år på flørte-sms

MARRAKESH (VG) Petter Stordalen (47) måtte løpe alt han kunne etter Gunhild Melhus (31) for å få henne til å gifte seg med ham.

  • Ingar Johnsrud
  • Mads A. Andersen

Artikkelen er over ni år gammel

Luksusbåter, luksushoteller og et frieri på 3000 meters høyde. Petter og Gunhilds kjærlighetshistorie er ikke av den vanlige sorten.

LES OGSÅ:Stordalens drømmebryllup i MarraCA$H

Det var Gunhilds lokalavis Laagendalsposten som først fikk høre den bokstavlig talt heseblesende historien om hvordan Petter og Gunhild ble et par:

Der forteller Petter at de først møttes på en fest hos en kamerat av han.

- Etter en stund sa jeg til henne at vi passet perfekt sammen, og ba henne ringe meg når det ble slutt med hennes daværende kjæreste, sier han.

Vært sammen i fem år

To år senere kom den etterlengtede tekstmeldingen fra Gunhild.

VG Netts journalist blogger om bryllupet:- Skandale hvis festen blir kjedelig

- Hun skrev jeg skulle få en date hvis jeg slo henne på den såkalte «Bygdøymila». Vi bodde begge i området, og siden vi begge liker å løpe kjente vi løypa godt. Gunhild er supersprek, så jeg var litt usikker, men tok utfordringen fordi premien var en date med DEN dama, fortalte Stordalen til avisen - og sa videre:

- Jeg har korte bein, og hun løper som en antilope, men jeg måtte jo bare ta utfordringen. Hun var nær ved å løpe fra meg, men da jeg merket at hun begynte å få nok i en oppoverbakke, så satte jeg inn støtet. Jeg fikk ny energi, og fikk daten min, fortalte Petter avisen i desember 2008.

LES OGSÅ:Stordalens kjæreste: - Har lært meg å like medietrykket

Det var vinteren 2005 at kveldens ektepar først fikk øynene opp for hverandre. Den første kjærlighetsferien gikk til Marrakesh, den nord-afrikanske byen hvor Gunhild i kveld blir fru Stordalen.

Allsang i storsalen

Første gang offentligheten fikk høre om det nye paret, var da kjendisukebladet Se og Hør skrev om dem i mars 2006.

Og selv om ingen av de nyforelskede i starten ville kommentere forholdet, ble det raskt klart at dette var alvor.

29. november 2006 fylte Petter 44 år. Men mens han hadde lagt opp til en nøktern bursdagsfeiring med 14 gjester et par dager senere, hadde Gunhild andre planer. På selve bursdagen arrangerte hun nemlig overraskelsesfest med 100 av Petters nærmeste venner i luksusvillaen på Bygdøy.

Der overrasket hun kjæresten med en spesialinnspilt versjon av Jahn Teigens «Min første kjærlighet», for anledningen omdøpt til «Min største kjærlighet». Seansen endte med «ellevill allsang» hjemme i stua.

Seilte sin egen sjø

I april 2008 la Petter Stordalen, ifølge Se og Hør, 7,4 millioner kroner på bordet for å leie verdens mest avanserte seilbåt, den 285 fot lange Maltese Falcon.

VGTV:Her ankommer kjendisene Stordalens kjærlighetsby

Stordalen tok meg seg Gunhild, hennes foreldre og noen utvalgte venner på luksuscruise til Tahiti.

Den samme båten leide de året etter, tre uker i Middelhavet. Prisen var ifølge Se og Hør 9,3 millioner kroner.

Den sommeren ble Maltese Falcon solgt for 677 millioner.

Så - nyttårsaften 2008 tok Stordalen mot til seg. På over 3000 meters høyde, på toppen av et fjell i rikingenes ski-eldorado Aspen i Colorado, USA, med ski på bena, gikk Stordalen ned på kne og fridde.

Med noen tilfeldige amerikanske skiløpere som vitner sa Gunhild ja.

Helt konge med president

Og kort tid etter, i januar 2009, fikk hun tidenes 30-årsgave - en tur til Barack Obamas innsettelsesseremoni som president. Prisen - minst én halv million kroner.

Høsten og vinteren 2009 reiste Stordalen og Melhus til New York i tre måneder. Der bodde de på luksushotellet Mandarin Oriental Hotel, til en pris på noen hundre tusen kroner.

Der jogget de to i Central Park, utviklet forretningsplaner og studerte. I januar i år begynte endelig rykte om det forestående bryllupet å sive ut.

«Verden dyreste bryllup» skrev Se og Hør, og anslo prisen for å feire på luksushotellet Mamounia i Marrakesh en helg til 20 millioner kroner. 250 gjester ble invitert.

LES OGSÅ:Slik blir Stordalens bryllups-luksus

Eget luksushotell

Gunhild og Petter har leid alle de 130 rommene og 60 suitene på hotellet - for å unngå at andre, og spesielt pressen, skulle kunne bo på samme hotell.

I april var det klart for Stordalens utdrikkingslag. Og at det ble fest, det er klart. Faktisk så mye at han ble bedt om å forlate afterskipuben Fjällgården i Åre i Sverige etter å ha danset og sunget.

Her kan du se video av festen før Stordalen ble kastet ut

Stordalen beklaget i ettertid.

- Er det en grunn til det? Det ser ganske uskyldig ut?, spurte VG.

- Det var det. Men jeg var til bryderi, og det liker jeg ikke.
I mai i år disputerte Gunhild til sin doktorgrad i benskjørhet. Og doktorgraden forsvarte hun til gagns. Deretter var det fest med familie og venner på Annen Etage.

I kveld erklæres de for rette ektefolk å være.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder