NESTEN-SKANDALEN: Her går Kanye West ned fra scenen igjen etter stuntet under Grammy Awards, natt til mandag norsk tid. Bak ham står en målløs Beck med prisen i hånden. Foto:Robyn Beck,Afp

Kanye West truer med å boikotte Grammy Awards

Rapperen sier at han vil droppe neste års prestisjetunge prisutdeling hvis ikke Grammy-sjefene endrer stemmereglene.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den amerikanske produsenten og rapperen Kanye West (37) mener sjefene for Grammy Awards er nødt til å endre avstemmingsprosessen slik at de mest kommersielt vellykkede artistene garanteres de mest prestisjetunge prisene.

Ifølge nettstedet Canoe unngikk West å delta på musikkprisutdelingen i seks år, nettopp fordi han stadig er uenige i begrunnelsen for hvem som fortjener den gjeve utmerkelsen.

Ber om møte med Grammy-sjefene

På samme måte som ved Oscar skjer utdelingen etter stemmer blant de stemmeberettigede i Recording Academy, og ikke på grunn av popularitet eller antall solgte plater.

Under et radiointervju med Ryan Seacrest torsdag, ber West om et møte med sjefene for Grammy, for å diskutere forslagene sine.

– Jeg boikottet Grammy i seks år. Jeg vil ikke komme tilbake før de har fikset stemmesystemet slik at det samsvarer bedre med popularitet. Det er popularitet som selger, sier han.

Under Grammy Awars natt til mandag norsk tid stormet Kanye West scenen idet artisten Beck skulle motta prisen for årets album. Det er ikke første gang rapperen stjeler oppmerksomheten fra en prisvinner.

Opptrinnet minnet mistenkelig mye om skandalen fra 2009:

West avbrøt Taylor Swifts takketale under MTV Video Music Awards, og antydet at prisen for beste video burde ha gått til Beyoncé.

Ment som «en slags spøk»

Like etter episoden på årets Grammy Awards uttalte West at han også denne gangen mente at Beyoncé burde fått prisen. I ettertid har han imidlertid sagt at det lille stuntet denne gangen var ment som en spøk.

– Stemmene i hodet mitt sa at jeg burde gå, og da gikk jeg omtrent halvveis opp på scenen. Men jeg ville ikke ta fra Beck det store øyeblikket, eller tiden han hadde til å snakke, sier West ifølge The Guardian, og fortsetter:

– Det var en slags spøk – som Grammy i seg selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder