GIR SEG: David Bowie - her med sin kone Iman i 2006 - kommer neppe tilbake på en konsertscene noen gang, sier hans mangeårige booking-agent John Giddings. Foto: Stan Honda , Afp

David Bowie kommer aldri tilbake på en scene

Ga sin siste konsert i 2004

I hele elleve år har fansen gått rundt med et håp om at David Bowie (68) en dag skulle returnere til scenen. Det skjer neppe.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge Music Week er det hans mangeårige konsertpromotor John Gidding som uttalte dette på en større konferanse i regi av International Festival Forum (IFF) i London.

Der avslørte Gidding - som også representerer U2 og Madonna ved siden av å arrangere den legendariske Isle of Wight-festivalen - at David Bowie kan regnes som turnemessig pensjonist.

– David (Bowie) er en av de beste artistene jeg har jobbet med. Men hver gang jeg treffer han nå, sier han - allerede før jeg får sagt noe selv; «jeg kommer ikke til å dra ut på turné», og jeg svarer; «jeg har ikke spurt!», sa Gidding til konferansedeltakerne.

Slik flørtet David Bowie med Norge for to år siden!

Dermed ser det ut til at 2004s «The Reality Tour» blir rock-legendens aller siste. Bowie besøkte Norge for hele tre konserter på denne turneen, i Oslo Spektrum i oktober 2003 og på Koengen i Bergen og under Norwegian Wood-festivalen i Oslo i juni 2004.

Det var for øvrig under sistnevnte konsert at noen kastet en kjærlighet på pinne som traff Bowie i øyet, slik at en rasende rock-legende måtte ha hjelp til å få den ut derfra igjen.

Sjekk hva en publikummer kastet på Morrissey i Oslo i 2009!

DEN MODNE BOWIE: Slik fremsto rock-ikonet David Bowie da han ga ut sin første plate på ti år i 2013. «The Next Day» kom overraskende, men ble en av Bowies største suksesser, både her hjemme, i USA og i Storbritannia. Foto: Floria Sigismondi , Afp

Bare to konserter senere i juni 2004 fikk David Bowie hjerteproblemer og måtte avlyse de påfølgende konsertene. Siden har han altså ikke turnert.

Bowie ble senere på året hjerteoperert for en tett arterie og gikk mer eller mindre i eksil.

Knappe ti år senere, i 2013, overrasket han alle med å gi ut sin første plate på ti år. «The Next Day» ble faktisk hans største suksess i USA, der han gikk til annenplass på Billboards albumliste.

Les VGs anmeldelse av David Bowies siste plate her!

I Norge gikk «The Next Day» helt til topps på VG-lista, noe som David Bowie bare har klart en gang før - tredve år tidligere med «Let's Dance».

Sjekk ut David Bowie på VG-lista!

I fjor var det nøyaktig femti år siden David Bowie singledebuterte med «Liza Jane», men jubileet betydde ikke at Bowie helt har sluttet å jobbe, men har bidratt både med film- og musikalmusikk de siste årene.

– Han har bestemt seg for å å pensjonere seg, slik som Phil Collins. Man kan ikke forlange at disse menneskene skal reise ut på veien igjen og igjen og igjen. Jeg er virkelig stolt og glad for at det aller siste showet han gjorde i Storbritannia var Isloe of Wight i 2004, sa John Giddings under IFF-konferansen i London.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder