FLYTTER DATO: Hovefestivalen begynner en dag tidligere enn planlagt. Foto: VG

Ønsker forhåndsbetaling etter Quart-konkurs

(VG Nett)Flere sentrale utstyrsleverandører til festival-Norge ser på mulighetene for forhåndsbetaling etter Quart-konkursen.

  • Ida Anna Haugen

Artikkelen er over 11 år gammel

Norwegian Wood -Storåsfestivalen - offisiell hjemmeside

Fredag ble det kjent at Quart-festivalen er konkurs grunnet for dårlig billettsalg. Fortsatt er det ikke avklart hva som kommer til å skje med pengene som er igjen i konkursboet.

Utstyrsleverandører VG Nett har vært i kontakt med sier imidlertid at de nå gjennomgår sine rutiner for betalingstidspunkt fra festivaler.

Hadde avtale med Quart

Aggreko er et norsk selskap som leverer generatorer til flere store festivaler, deriblant Hove-festivalen og Norwegian Wood. Bedriften skulle også levert til Quart-festivalen

Daglig leder, Per Kristian Gabler understreker at de ikke er i noen konflikt med Quart-festivalen.

- Vi hadde en avtale med Quart om forhåndsbetaling, så vi har ikke hatt noe rent økonomisk tap etter konkursen, selv om det er noe merarbeid i form av planlegging og lignende som vi ikke får betalt for, forteller Gabler til VG Nett.

Han innrømmer imidlertid at bedriften nå gjennomgår rutinene for betaling, og at de er blitt mer bevisste på å få forhåndsbetalt.

- Ja, det er nok en direkte konsekvens av konkursen. Folk som driver i denne bransjen tenker seg nok om to ganger, og vi har funnet ut at det er blitt viktigere å sikre at man får betalt, sier Gabler.

Les også:- Fantastisk nyhet at vi er kvitt Quart

Bekrefter henvendelser

Festivalsjef hos Norwegian Wood, Jørgen Roll, bekrefter at flere leverandører tok kontakt med dem og ønsket forhåndsbetaling.

- Vi fikk flere henvendelser helgen etter konkursen fra utstyrsleverandører som ønsket å få betalt på forhånd, sier Roll til VG Nett.

Norwegian Wood sjefen sier han ble litt overrasket over at det kom så raskt etter Quart-konkursen.

- Det er ikke noe problem, men det var merkbart at leverandører ønsket forhåndsbetalt, og jeg hadde ikke trodd det kom så fort, sier han.

Thomas Ryjord ved Storåsfestivalen tror dette er en tid for ettertanke i festival-Norge.

- Vi har ikke merket noe til nervøse leverandører, men det er klart at når noe slikt skjer så snakker man sammen og tenker litt over hva som skal til for å kunne drive en festival i Norge, sier Ryjord til VG Nett.

- Har praksis på det

Også selskapet Avab CAC er sentrale leverandører av scene, lyd- og lysutstyr til norske festivaler. Daglig leder Kristian Heder forteller imidlertid at de har hatt en praksis på forhåndsbetaling.

- Men det dreier seg ikke om flere uker på forskudd, det er mer snakk om et par dager. Dermed er det en risiko vi tar at ting kan bli avlyst tett opp til arrangementet, sier Heder til VG Nett.

Les også:- Vil la de unge erstatte Quart.

Les også

Mer om

  1. Festival

Flere artikler

  1. Artister taper store penger på Norwegian Wood-konkursen

  2. Arrangerte festival med spiselige tallerkener og metallglass

  3. Skifteretten neste for Quart-ledelsen

  4. Norwegian Wood-sjef: - Dette blir stort

  5. - Quart-frivillige er velkommen!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder