DYSTERT DRAMA: Woody Harrelson (t.v.) og Matthew McConaughey i rollene som henholdsvis Martin Hartin og Rust Cohle, to etterforskere på seriemorderjakt. Foto: HBO Nordic

- Jeg sa ikke et ord til ham under hele innspillingen

Skuespillerne møtte pressen i forkant av premieren på «True Detective»

LOS ANGELES (VG) Både Woody Harrelson og Matthew McConaughey har svært krevende roller i HBO-storsatsingen «True Detective». Sistnevnte forandret personlighet under innspillingen.

Mari Glans
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

De to stjernene har vært venner i årevis, og trives åpenbart i hverandres selskap, men til tross for dette ble innspillingen tidvis ganske tøff.

VG var til stede på Television Critics Associations pressekonferanse, hvor Woody Harrelson fikk spørsmål om jobben hadde gått utover vennskapet med McConaughey.

- Jeg sa ikke et ord til ham under hele innspillingen, kom det kontant, før Harrelsen innrømmet at han spøkte og utdypet kommentaren litt.

- Matthew er en av de mest sosiale og hyggeligste menneskene jeg vet om, men under denne innspillingen gikk han fullstendig opp i rollen. Han ble en einstøing. Det var veldig spesielt og svært annerledes enn hvordan det pleier å være. Men jeg tror det helt klart var et pluss for serien og jobben vi gjorde, sa han.

Kritikerrost drama

Det knytter seg skyhøye forventninger til det karakterdrevne seriemorder-dramaet «True Detective», som er blitt hyllet av et samlet amerikansk kritikerkorps. USA Todays kritiker mente for eksempel at dramaet både er «hypnotisk, skremmende, urovekkende og brilliant», mens bransjebladet Variety kaller serien «et fengslende og unikt drama som hører hjemme blant eliten av TV-serier».

Handlingen utspiller seg i Louisiana hvor en ung kvinne blir funnet drept, og etterforskerne Martin Hart (Harrelson) og Rust Cohle (McConaughey) blir satt på saken. Siden mordet tilsynelatende er et ritualdrap, får nykommeren Cohle følelsen av at de nok kun har sett toppen av et svært mørkt isfjell.

Hart har sine tvil om Cohles teorier, men blir etter hvert overbevist av sistnevntes dyktighet. 17 år senere blir de to avhørt om denne spesielle saken av to andre etterforskere, og historien blir dermed gradvis fortalt i flashback og fra begge mennenes synspunkt.

På dette tidspunktet har Hart og Cohle for lengst kuttet kontakten uten at seerne vet hvorfor.

- Mysteriet om hva som har skjedd de siste 17 årene er egentlig det som er mest spennende. Du kommer til å spørre deg selv, «snakker Cohle sant, eller er det Hart som snakker sant? Når matcher historiene deres, og hvor er de forskjellige?» Å finne ut hva som har skjedd med disse to mennene, det er der moroa ligger, mener McConaughey.

GIKK OPP I ROLLEN: Ifølge Woody Harrelson gikk den vanligvis så sosiale Matthew McConaughey så opp i rollen som misantropen Cohle at han nærmest ble folkesky. Foto: HBO Nordic

Dyster rolle

Skuespilleren forelsket seg helt i Rust Cohle-rollen, selv om han egentlig var tiltenkt Harrelsons rolle. Til slutt fikk han likevel overtalt regissøren til å la ham skildre den svært dystre karakteren.

- I 1995 er dette er en fyr som står på kanten av stupet, han trenger denne saken for å holde seg på beina. 17 år senere har han falt utfor og er blitt et offer for sin egen pessimistiske tankegang. Hver dag er en ny mulighet til selvbebreidelse i dette fengselet av anger han kaller et liv. Så med andre ord er dette en komedie, blunket McConaughey.

Harrelsons rolle er heller ikke bare enkel, etterforskeren Hart har egne demoner han sliter med. Men Ifølge Harrelson var det ikke så vanskelig å veksle mellom rollen som 1995-versjonen av Hart og 2012-versjonen.

- Nei, jeg bare tok av meg parykken, flirte han.

De to skuespillerne hadde heller ingen problemer med å gå fra film til TV.

- Overgangen mellom de to mediene er mer sømløs nå enn noensinne, så for meg var ikke dette et tema. Alt jeg vet er at jeg leste manuset til de to første episodene og ble hekta. I tillegg er jo dette en avsluttende serie, det blir ikke flere sesonger med disse karakterene, så på et vis kan du se på serien som en eneste lang film, mener McConaughey.

«True Detective» har premiere på HBO Nordic 13. januar.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder