POSERTE MED SKUESPILLERNE: f.v.: Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Joachim Trier, Rachel Brosnahan og Devin Druid poserer for fotografene før premieren på «Louder than Bombs» i Cannes. Foto:Anne-christine Poujoulat,Afp

Amerikansk selskap slåss for rettighetene til Trier-film

CANNES/OSLO (VG) Distribusjonsselskapet The Orchard kjøper trolig rettighetene til den norske filmen «Louder Than Bombs».

  • Marthe Berg

Artikkelen er over fem år gammel

Mens filmfestivalen i Cannes går mot slutten, er The Orchard i sluttfasen av forhandlingene om rettighetene til norske Joachim Triers film «Louder Than Bombs», melder bransjenettstedet Variety.

The Orchard drev frem til nylig mest med musikkdistribusjon, men skal gått hardt inn for å sikre seg rettighetene til den norske filmen og slo ifølge nettstedet andre interesserte kjøpere som Magnolia, A24, Alchemy og Music Box.

Filmen til den norske regissøren ble vist i hovedkonkurransen under verdens viktigste filmfestival på 17. mai, og flere utenlandske filmjournalister skrøt voldsomt av Triers film etter premieren.

Variety mente selv at regissør Joachim Trier ber seerne ta med seg hjernen inn i kinosalen, og mener den gir mest valuta for pengene for dem som virkelig setter seg inn i filmen.

– På en merkelig måte klarer «Louder Than Bombs» å være voldsomt åpenbar og imponerende subtil i samme åndedrag, skriver anmelder Peter Debruge.

Filmen, med Jesse Eisenberg i en av rollene, handler om en familie på tre som tre år etter at moren døde i en bilulykke må bearbeide hva som egentlig skjedde. Det handler om samhold og løsrivelse i moderne familie.

Det er første gang på 36 år Norge har med en film i hovedkonkurransen i Cannes.

Les også

Mer om

  1. Filmfestivalen i Cannes

Flere artikler

  1. Gullpalmen røk for Trier

  2. Sterke reaksjoner på Norges Cannes-håp

  3. Nytt prestisjeoppdrag for Trier-filmen: «Louder Than Bombs» fra Cannes til Toronto

  4. Stjernespekket norsk film i hovedkonkurransen i Cannes

  5. Sammenligner ny norsk film med «Stranger Things»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder