Kilder: Fikk hjertestans etter inngrep: CNN: Lege tok selfie mens Joan Rivers var under narkose

Joan Rivers fikk hjertestans etter at hennes personlige lege
gjennomførte en undersøkelse på stemmebåndene hennes, sier kilder til CNN.

  • Eirik Landsend Henriksen

Artikkelen er over fem år gammel

En uke før hennes død, var Rivers (81) på en undersøkelse av stemmebåndene på Yorkville-klinikken i New York. Etter at en lege ved klinikken hadde gjennomført en gastroskopi – hvor et lite kamera blir ført ned i halsen, begynte hennes personlige lege å gjøre ytterligere undersøkelser av stemmebåndene, som humorstjernen hadde hatt problemer med i lengre tid, skriver CNN.

Det var under sistnevnte inngrep at Rivers sluttet å puste, og senere i all hast måtte fraktes til sykehus, der hun kunstig ble holdt i live frem til hun døde en uke senere.

Ifølge kilder ved klinikken CNN har snakket med, skal hennes personlige lege ha knipset selfie-bilder av seg selv og humorlegenden mens hun var under narkose.

Det siste inngrepet skal ifølge kilden heller ikke ha vært godkjent av Rivers selv, og hennes personlige lege hadde ikke løyve til å praktisere på klinikken.

Holdt kunstig i live

- Selv om du er linsensiert lege, bør du fortsatt ha papirene i orden for å praktisere på det akutelle sted, sier ekspert på medisinsk etikk, Dr. Arthur Caplan til CNN.

Etterforskerne mener at Rivers’ stemmebånd begynte å hovne opp i løpet av den uautoriserte undersøkelsen, som ifølge CNN var en biopsi. Mangelen på oksygen skal deretter ha forårsaket hjertestansen.

Klinikken har i en uttalelse benektet at det er blitt gjennomført biopsi-inngrep på stemmebånd noensinne. En biopsi er en prosedyre der en bit av vevet fjernes fra kroppen for å bli grundig undersøkt, ifølge NHI.

Klinikken har ikke kommentert de øvrige opplysningene.

Joan Alexandra Molinsky, som 81-åringen egentlig heter, er kjent fra blant annet TV-serien «Joan & Melissa: Joan Knows Best?».

Rivers fikk sitt gjennombrudd som gjest i «The Tonight Show» i 1965. Hun har også spilt i en rekke filmer, samt vært med i et solid antall sceneshow og TV-programmer.

Etter komikerlegendens død ble hun hyllet av kjendiser verden over.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder