DOBBEL VINNERSJANSE: Ben Adams har større sjanse til å gå videre enn noen av artistene - han har nemlig skrevet to av låtene. Her med artistene Julie Bergan og Carina Dahl. Foto: Trond Solberg/VG

A1-Ben konkurrerer med seg selv i Melodi Grand Prix

- Skulle helst hatt låtene spredt på to grupper, sier artisten

A1-artist og «Skal vi danse»-finalist Ben Adams (31) har skrevet to av låtene til årets Melodi Grand Prix. Lørdag konkurrerer de mot hverandre.

  • Martine Lunder Brenne
  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Onsdag lanserte programlederduoen Jenny Skavlan og Erik Solbakken de syv første GP-deltagerne. Om bare tre dager konkurrerer Datarock, Vidar Busk, Tom Hugo, black metal-gruppen Gromth med Emil Solli-Tangen, Mimi Blix, Carina Dahl og Julie Bergan om to plasser til den store finalen i Oslo Spektrum 9. februar.

LES OGSÅ: MGP-artister fortviler over NRKs PR-strategi

- Ikke ideelt
Den første delfinalen går av stabelen i Steinkjer. Dit skal også A1-artist Ben Adams - han har nemlig både skrevet «Tigestaden»-kjendis Carina Dahls (27) «up tempo»-ballade «Sleepwalking» og 18 år gamle Julie Bergans «Give A Little Something Back».

- Jeg skulle selvsagt helst sett at sangene var spredt over to delfinaler. Det hadde vært mye bedre, for begge låtene er veldig bra, sier Adams til VG.

FANIALIST: Ben Adams kom til finalen i både «Skal vi danse» i 2012 og i MGP året før. Foto: Trond Solberg/VG

Han deltok selv i MGP med A1 med låten «Don't Wanna Lose You Again» i 2010, og kom på andre plass i finalen.

- Selv om det ikke er ideelt at de to låtene konkurrerer mot hverandre, blir det veldig deilig å bare lene seg tilbake med en drink når showet er i gang. Det er langt mindre stressende enn å stå på scenen, sier Adams.

Skrev med kjæresten
Låten «Give A Little Something Back» har han dessuten skrevet sammen med sin norske kjæreste Sara Skjoldnes. Det var Skjoldnes som introduserte Ben for Julie, gjennom et klipp på Youtube. Siden i sommer har de tre jobbet sammen med låten, og nå har de sjekket inn på hotell i Oslo for å lade opp til delfinalen.

- Jeg er vant til å jobbe sammen med Ben, så det fungerer egentlig veldig bra. Jeg tror det er en fordel at vi tør å være ærlige med hverandre. Hvis jeg har en skikkelig dårlig idé, er ikke Ben redd for å si ifra, ler Sara.

JOBBER SAMMEN: Ben har skrevet flere låter sammen med kjæresten Sara Skjoldnes. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Mens Julies låt er en ren ballade har Carina Dahls låt høyere tempo. «Tigerstaden»-kjendisen var også GP-deltager i 2011 med låten «Guns & Boys», men røk ut i første semifinale. Hun har dessuten også selv vært med på å skrive årets låt.

- Jeg bodde jo i Sverige på den tiden da jeg skrev «Guns & Boys». Der er folk mer vant til at man er litt dramatisk, men jeg tror kanskje ikke det passer så bra i Norge. Så det blir nok lenge til neste gang jeg har en låt som heter noe med «Guns», ler Carina.

Flere kjendiser
VG avslørte allerede i desember at Carina Dahl, Mimi Blix og Datarock er MGP-aktuelle. Det samme er Sirkus Eliassen, Winta, Shackles, Anine Stang og Gaute Ormåsen.

Den tidligere Eurovision-vinneren Alexander Rybak skal dessuten delta som låtskriver for «X Factor»-finalist Annsofi Pettersen.

NRK vil imidlertid ikke bekrefte dette, og holder på strategien om å lansere deltagerne tre dager før showet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder