LAGER SKULPTURPARK: Magne Furuholmen. Foto:FRODE HANSEN,VG

Magne Furuholmen lager ny skulpturpark til Kjell Inge Røkke

Magne Furuholmen skal lage «Vigelandsparken» i miniatyr
utenfor det nye hovedkontoret til Aker på Fornebu.

  • Mona Byrkjedal

Artikkelen er over fire år gammel

Billedkunstneren og a-ha-medlemmet jobber med det som skal bli Skandinavias største keramiske skulpturpark.

– Dette er det mest omfattende enkeltoppdraget i min kunstneriske karriere, og derfor er denne parken ekstremt viktig for meg som billedkunstner. Samtidig var jeg aldri i tvil om at jeg skulle ta utfordringen, sier Furuholmen til Aftenposten A-magasinet.

Ifølge avisen har Aker brukt 200 millioner på uteområdet, men vil ikke røpe hvor mye de betaler for kunsten.

– Det er sikkert noen som vil mene noe om at jeg har fått dette oppdraget, men det er jeg uinteressert i. Jeg har levd med mitt utgangspunkt i 25 år, og tenker at dette er det jeg bringer til torgs. Jeg kan ikke forholde meg til at noen finner det problematisk. Jeg vet at min berømmelse til en viss grad skygger for hvordan mine verk blir tolket. Likevel tror jeg at jeg har mer å tilføre verden som billedkunstner enn som musiker, i all ubeskjedenhet, sier Furuholmen.

Tidligere hos Røkke

Ifølge Aftenposten har Furuholmen tidligere designet et 3600 m2 seil på Røkkes 66 meter lange seilbåt, dekorert Aker Solutions bygninger på Fornebu og laget et 12 meter høyt tuntre i stål til Røkkes hytte.

I år kan Magne Furuholmen markere 20 års jubileum som kunstner. Han debuterte med soloutstilling på Henie Onstad Kunstsenter i 1995 og mottok pris for beste grafiske verk under Høstutstillingen året etter.

– Jeg vil ikke påstå at Furuholmen er blitt noen huskunstner for Aker. Men han er en kunstner som gir mye av seg selv, og som det er lett å samarbeide med. Vi mener også at det arbeidet han har gjort for oss tidligere, på andre steder, har vært veldig bra, sier Torstein Storækre, sjef for Fornebuporten AS til Aftenposten.

Comeback

Nylig ble det kjent at den nye a-ha-singelen er klar. Singelen har fått tittelen «Under The Make-Up», og skal offentliggjøres 3. juli. Det bekreftes av bandets management overfor VG.

a-ha fortalte om sine gjenforeningsplaner på en pressekonferanse i Berlin i mars.

Det ble først kjent at de skulle gjenforenes for en jubileumskonsert i Rio 27. september i år.

Mer om

  1. Kunst

Flere artikler

  1. Næringslivet bør gi til kunstmuseene, ikke bare smykke egne kontorer

  2. a-ha avslutter turné i Norge

  3. Pluss content

    Sannheten om a-ha-comebacket

  4. Politiet om hemmelige møter: Sentrale i utpressingssaken

  5. «Røkketårnet» kan bli flyttet til Bergen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder