Madde feiret i ny kjole hele natten lang

Ari Behn: - Festen var suveren

(VG Nett) Prinsesse Madeleine skiftet brudekjole og feiret sin prins til morgenen grydde i Stockholm.

Øyvind Gustavsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Etter at Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill hadde fått sitt «I will» og «ja» i Slottskyrken i Stockholm, var det duket for feiring på Drottningholms slott.

Her var 400 gjester fra hele verden samlet til bryllupsmiddag og påfølgende festligheter.

Middagen, som ble servert klokken 20, og bestod av en rekke lekre retter. Men det var ifølge gjestene brudgommens tale til Madeleine, som imponerte mest.

SLO UT HÅRET: Prinsesse Madeleine så ut til å storkose seg under bryllupsfeiringen natt til søndag. Her er hun sammen med venninnen Ellen Dinkelspiel. Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM, AFTONBLADET

LES MER: Slik var festmenyen

- Gjestene begynte å gråte

«Chris holdt akkurat en tale som fikk alle til å gråte! Nå er det på tide å feste» skrev den profesjonelle golfspilleren Jesper Parnevik på Twitter like etter klokken 01 natt til søndag.

- Han fortalte hvor høyt han elsket henne, sier en venn til Expressen.se.

Brudgommen skal også ha snakket om sin kjærlighet til sin avdøde far, og blant annet ha sagt at hans far ville elsket Madeleine like høyt som Chris nå gjør.

- Herr Chris O'Neills tale var fantastisk. Han pratet om sin relasjon til sin far. Og han pratet om kongen, forteller en av gjestene, Charles Lubar, til Aftonbladet.se.

KLARE FOR FEST: Her ankommer Kronprinsesse Mette Marit og Kronprins Håkon bryllupsfesten på Drottningholms Slott. Foto: GUSTAV MÅRTENSSON, AFTONBLADET

Skiftet kjole

Ifølge Aftonbladet var slottets festsal dekort med blomster, og i taket svevet en stor krans av bjørkeløv og rosa blomsterbuer.

Bordene var dekorert med over hundre år gamle franske vevde servietter.

Madeleine slo ut håret og skiftet antrekk i løpet av kvelden.

På slottsterrassen viste hun seg i en skulderløs kjole med hvit bånd rundt livet. Bruden smilte og lo sammen med venner. Hun fyrte en røyk i sommernatten.

Det skal ha vært svært varmt inne i festsalen, noe som medvirket til at flere av gjestene gikk ut på terrassen for å lufte seg, ifølge Aftonbladet.

Utover natten danset de kongelige. Ifølge Aftonbladet danset Chris O'Neill med kronprinsesse Victoria, mens Madeleine svingte seg med prins Daniel.

Ifølge svenske medier skal musikken ha stilnet først i 5-tiden om morgenen.

- Festen var suveren, sa Ari Behn til TV2.

Før bryllupsmiddagen, hadde de nygifte blitt hyllet av folket på sin ferd gjennom Stockholm sentrum.

Om, hvor og når de nygifte skal på bryllupsreise, er ikke kjent.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder