FRA RADIO TIL TV TIL RADIO: I 2012 mottok Live Nelvik prisen som «Årets TV-navn» under Gullruten i Bergen. Foto: MATTIS SANDBLAD/ VG

Live Nelvik tilbake til P3morgen

- Det blir som å komme hjem

(VG Nett) Live Nelvik (30) skal igjen lede P3s lyttere med god stemning tidlig på morgenen.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

12. august starter P3morgen opp igjen etter sommerferie, og da med en gammel kjenning tilbake på lufta.

- Det blir som å komme hjem. Det så lenge siden jeg har vært på radioen at jeg trenger et utløp for alt jeg ønsker å prate om. Så det jeg gleder meg mest til, er å bare prate masse, sier Live Nelvik til VG.

P3morgen er morgenprogrammet på radiokanalen NRK P3, og det starter klokken 06.00. Et tidspunkt Nelvik synes var fryktelig tidlig før hun fikk datteren Liv sammen med forloveden Tore Sagen.

- Jeg skammer meg over at jeg før har sittet på luften og klaget over at halv sju var altfor tidlig å starte på jobb. Nå som jeg har fått barn, så forstår jeg hvor digg man hadde det, og at halv sju faktisk er lunsj når man har barn.

- Abstinenser

Etter at hun gikk ut i mammapermisjon har Ronny Brede Aase og Silje Therese Reiten Nordnes styrt skuten, med Yngve Hustad Reite som sidekick.

- I startet savnet jeg dem veldig. Det var som å slutte å røyke, og jeg fikk abstinenser. Jeg ble jo tvunget ut på grunn av mammapermen, så da jeg dro var det nesten som jeg klorte meg til studioglasset og ikke ville forlate NRK-bygget. Men etter hvert gikk det jo lettere, sier hun.

Etter sommeren er både Nelvik og Sagen ferdig i permisjon, og Liv skal i barnehagen. 30-åringen kan fortelle at det ikke blir noen store forandringer på radioprogrammet.

- Tanken nå er at det blir tre hovedprogramledere: Ronny, Silje og meg, men det er ingen avtaler som er hugget i stein.

Tilbake

I vinter har Nelvik vært en av humoristene i lørdagssatsingen til NRK1 med humorprogrammet «Underholdningsavdelingen» sammen med Herborg Kråkevik, Kristin Grue, Bjarte Tjøstheim, Robert Stoltenberg, Steinjo Grieg Halvorsen og Vidar Magnussen.

- Jeg kommer ikke til å savne byråkratiet i TV-verdenen. Der er veien så mye lengre fra en idé, til den vises på skjermen. Radio er derimot så umiddelbart - en idé kan være på lufta to minutter senere. Så gleder jeg meg til å ikke tenke på klær og utseende, det skal bli rådelig å slippe TV-kameraene. Det er virkelig ingen som har sett meg styggere enn Ronny, Silje og Yngve, sier hun.

STARTEN: I 2009 ble Live Nelvik og Ronny Brede Aase presentert som P3s nye profiler. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE/ VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder