UGJENKJENNELIG: Christian Bale er kjent for sine mange transformasjoner. Her som Dick Cheney i «Vice» som har norsk premiere 1. februar neste år. Foto: Greig Fraser / Annapurna Picture

«Vice» hanket inn flest «Golden Globe»-nominasjoner

Den kommende filmen om visepresidenten til George W. Bush sikret seg de gjeve nominasjonene for «beste film» og «beste mannlige skuespiller».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

7. januar er det klart for den 76. utgaven av den amerikanske prisutdelingen for film og tv. Fjorårets utdeling var preget av #metoo, og Oprah var en av dem som hyllet dem som sto fram i talen sin.

I fjor var det «Big Little Lies» som var nominert i flest kategorier, og som stakk av med hele fire priser under utdelingen.

Golden Globe er også kjent for å være en pekepinn på hvordan Oscar-prisen vil fordele seg.

Med hele seks nominasjoner ligger «Vice» godt an til å få med seg priser hjem fra kvelden. Christian Bale spiller Dick Cheney, og er som overvektig svært ulik seg selv. Det kan imidlertid bidra til å skaffe ham en serier i kategorien «beste mannlige skuespiller» (musikal eller komedie).

les også

Kevin Hart bekrefter Oscar-jobb

Hakk i hæl er kritikerroste «A Star Is Born» med Lady Gaga i hovedrollen og det historiske dramaet «The Favorite», som ledes av Emma Stone. Begge filmene tar med seg fem nominasjoner til festkvelden. Gaga-filmen fikk for øvrig terningkast tre av VGs anmelder.

Hele nominasjonslisten kan du se her.

Lady Gaga vant i 2016 en Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller. Det var imidlertid Leonardo DiCaprios deaksjon da hun dultet borti ham som skapte mest oppmerksomhet:

Årets utdeling leder av Andy Samberg, kjent fra musikktrioen «The Lonely Island» og TV-serien «Brooklyn Nine-Nine», og Grey’s Anatomy»-stjernen Sandra Oh.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder