UGJENKJENNELIG: Christian Bale er kjent for sine mange transformasjoner. Her som Dick Cheney i «Vice» som har norsk premiere 1. februar neste år.
UGJENKJENNELIG: Christian Bale er kjent for sine mange transformasjoner. Her som Dick Cheney i «Vice» som har norsk premiere 1. februar neste år. Foto: Greig Fraser / Annapurna Picture

«Vice» hanket inn flest «Golden Globe»-nominasjoner

RAMPELYS

Den kommende filmen om visepresidenten til George W. Bush sikret seg de gjeve nominasjonene for «beste film» og «beste mannlige skuespiller».

Publisert: Oppdatert: 06.12.18 17:22

7. januar er det klart for den 76. utgaven av den amerikanske prisutdelingen for film og tv. Fjorårets utdeling var preget av #metoo, og Oprah var en av dem som hyllet dem som sto fram i talen sin.

I fjor var det «Big Little Lies» som var nominert i flest kategorier, og som stakk av med hele fire priser under utdelingen.

Golden Globe er også kjent for å være en pekepinn på hvordan Oscar-prisen vil fordele seg.

Med hele seks nominasjoner ligger «Vice» godt an til å få med seg priser hjem fra kvelden. Christian Bale spiller Dick Cheney, og er som overvektig svært ulik seg selv. Det kan imidlertid bidra til å skaffe ham en serier i kategorien «beste mannlige skuespiller» (musikal eller komedie).

Hakk i hæl er kritikerroste «A Star Is Born» med Lady Gaga i hovedrollen og det historiske dramaet «The Favorite», som ledes av Emma Stone. Begge filmene tar med seg fem nominasjoner til festkvelden. Gaga-filmen fikk for øvrig terningkast tre av VGs anmelder.

Hele nominasjonslisten kan du se her.

Lady Gaga vant i 2016 en Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller. Det var imidlertid Leonardo DiCaprios deaksjon da hun dultet borti ham som skapte mest oppmerksomhet:

Årets utdeling leder av Andy Samberg, kjent fra musikktrioen «The Lonely Island» og TV-serien «Brooklyn Nine-Nine», og Grey’s Anatomy»-stjernen Sandra Oh.

Her kan du lese mer om