MOTSTANDER: Katy Perry ønsket å kjøpe kloster-eiendommen i Los Feliz. Her er hun på MTV Video Music Awards i august. Foto: Jordan Strauss / TT / NTB Scanpix

Nonne som kjempet mot Katy Perry døde i retten

En 89 år gammel katolsk nonne som i flere år har kjempet mot Katy Perry i retten over salget av en kloster-eiendom i Los Angeles, døde etter å ha kollapset i retten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Katy Perry kan kjøpe tidligere nonnekloster

Det melder blant andre Reuters og Fox News natt til søndag.

Søster Catherine Rose Holzman (89) er en av nonnene som var involvert i rettssaken om en stor eiendom i Los Angeles.

Hun var i retten for en høring i forbindelse med Perry-salget da hun kollapset og døde lørdag. Ifølge Reuters har hverken rettsmedisineren eller erkebispedømmet i Los Angeles uttalt seg om dødsårsaken.

EIENDOM: Inngangen til eiendommen det nå strides om i retten. Foto: Nick Ut / TT / NTB Scanpix

Bare timer før hun døde, snakket nonnen med KTTV.

– Til Katy Perry: Vær så snill å stoppe! Det gagner ingen, men sårer mange mennesker, sa hun da.

Saken startet i 2015 da Perry forsøkte å kjøpe eiendommen i Los Feliz-området for 14,5 millioner dollar. Eiendommen var ifølge Variety eid av nonnene og inkluderte en villa i romersk stil og et kloster som ble nedlagt i 2011, melder Fox News.

les også

Katy Perry vil kjøpe kloster – møter nonne-motstand

Forretningskvinnen Dana Hollister forsøkte da å få kjøpt eiendommen fra nonnene før sangeren. Perry og erkebispedømmet gikk da til motangrep og saksøkte Hollister for å ha grepet inn i eiendomsavtalen og hevdet at nonnene ikke hadde rett til å selge den. Hollister ble dømt til å betale 3,47 millioner til erkebispedømmet og 1,57 millioner til Perry i erstatning for rettsutgifter.

les også

Katy Perry og Orlando Bloom viser sin kjærlighet

Ifølge Fox skal nonnene, Sisters of the Most Holy and Immaculate Heart of the Blessed Virgin Mary, ha eid eiendommen i over 40 år, men de har ikke bodd der på mange år. De skal ha ønsket å selge til Hollister i stedet for Perry, men en dommer annullerte salget tidligere i år og bestemte at erkebispedømmet hadde rettighetene til å selge eiendommen, og ikke nonnene.

En talsperson for Katy Perry har så langt ikke kommentert hendelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder