BEKLAGET: Los Angeles Lakers' LeBron James (33) måtte svare for et Instagram-innlegg søndag. Foto: Marcio Jose Sanchez / TT NYHETSBYRÅN

LeBron James beklager kontroversielt «jøde»-innlegg

NBA-superstjerne LeBron James beklager et innlegg på Instagram med en sangtekst som inneholder bemerkninger om jøder.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

James har over 45 millioner følgere på bildedelingstjenesten.

«Vi har fått pengene fra jødene, alt er kosher» skrev Los Angeles Lakers-stjernen sammen med et bilde av seg selv i Lakers-trøye. Sitatet er fra en sang som heter «asmr», laget av rapperen 21 Savage.

Kritikere har ment at sangteksten bygger opp om stereotypier om at jøder skal være rike og gjerrige.

les også

LeBron James går til Hollywood

James måtte svare kritikerne etter søndagens tap mot Memphis Grizzlies.

– Det var ikke meningen, selvfølgelig, å såre noen, sa James til ESPN.

– Beklager hvis noen blir såret av dette, la han til.

Basketballspilleren fortsatte med å si at han pleier å legge ut sangtekster på Instagram. Grunnen er at han har mye tid i bilen hvor han hører på musikk.

NBA har ingen planer om å straffe James, skriver ESPN.

UNNSKYLDER OGSÅ: Rapperen 21 Savage skriver på Twitter at han aldri ville støte noen. Foto: Roy Rochlin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Nå har også rapperen selv, 21 Savage, unnskyldt seg for teksten. I en Twitter-post skriver Shayaa Bin Abraham-Joseph, som han egentlig heter, at teksten er basert på at jødene han kjenner er veldig fornuftig med pengene sine.

– Jeg trodde aldri at noen ville bli fornærmet, og jeg er lei meg hvis jeg har støtt alle. Det var aldri hensikten, elsker dere alle folk, skriver han.

Låten ble gitt ut for bare noen dager siden, og har allerede nådd 4 millioner avspillinger, kanskje med hjelp fra blesten som har vært rundt bruken av ordet «jødepenger».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder