Måtte bryte på generalprøven

JERUSALEM (VG) Hele uken har Stig van Eijk slitt med lydproblemer. Under gårsdagens generalprøve toppet det seg. Med fullsatt sal måtte den norske Grand Prix-artisten bryte.

- Alt var ødelagt. Han hadde ikke noe annet valg enn å stoppe. Jeg anser det som utenkelig at det samme skal skje i kveld, men det skaper selvsagt litt ekstra nervøsitet både hos artistene og hos oss i NRK, sier prosjektleder Jon Ola Sand til VG.

Nye prøver

Umiddelbart etter at Van Eijk ved forsøk to hadde gjennomført «Living My Life Without You», ba Sand om nye prøver for Norge i ettermiddag. Det fikk han, selv om den israelske arrangøren var svært sint fordi de norske artistene avbrøt den viktige gjennomgangen.

Klokken 15 i ettermiddag må alt være på plass. Da går den virkelige generalprøven. I kveld kan flere hundre millioner TV-seere over hele Europa følge finalen av Eurovision Song Contest.

- Jeg var sikker på at dette ikke kunne skje, men jeg er også sikker på at vi skal løse det. Stig er rolig, og koristene er blant de proffeste i Norge. Vi går ikke av scenen i ettermiddag før dette er i orden, forklarer Sand.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder