INVITERT: SKAM-skuespilleren inviterte kritikeren til en kopp kaffe for å snakke sammen. Foto: Odin Jæger/Skjermdump

Omstridt YouTuber ut mot Ulrikke Falch

Ulrikke Falch (21) kritiseres av den omstridte youtuberen «Tappelino»for måten hun debatterer på.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Folk må få lov til å poste bilder av seg selv - selv om den eneste motivasjonen er at de er stolte over kroppen sin, sier YouTuber Benjamin «Tappelino» Foss (20) i en ny video, der han går hardt ut mot samfunnsdebattant og tidligere SKAM-skuespiller Ulrikke Falch (21).

Videoen tar utgangspunkt i da NRK på kvinnedagen inviterte til debatt om kroppspress. Der ble det ordkrig mellom Ulrikke Falch og blogger Kristine Ullebø.

Gjennom YouTube-videoen til Foss kritiseres Falch for måten hun debatterer på.

les også

Isabel Raad har rett

«Det kan være vanskelig å vite hva Ulrikke står for. Hun er svært vag i måten hun presenterer argumentasjonene på, også er hun ekstremt vinglete. Men dette er noe hun unnskylder med at hun lærer mens hun går», sier Foss i videoen.

– Jeg syns hele debatten ble veldig unyansert. Gjennom hennes debatter fikk jeg inntrykk av at hun hadde manglende kompetanse og at følelsene tok overhånd, sier Benjamin Foss til VG.

Foss bruker Tappelino som navn på YouTube, og er selv tidligere dømt for æreskrenkelser mot en annen Youtuber.

Videoen ble publisert i går, og har i skrivende stund over 18.000 visninger.

– Det handler hovedsakelig om at Ulrikke har fått mye innflytelse og makt. Hun har fått et sterkt grep når det kommer til talerstolen, sier han.

les også

«Skam»-Ulrikke får sin egen TV-serie

Det er ikke første gangen Foss har gått ut mot andre. Youtuber og «Farmen kjendis»-deltager Dennis Vareide (27) saksøkte Foss for ærekrenkelser og fikk medhold i retten i januar i år.

les også

Sophie Elise (23): – Nå flytter jeg i rekkehus

– Ikke så problematisk

Gjennom videoen forklarer Foss blant annet at Falch er med på å begrense ytringsfriheten ved å be influencere følge Sunn Fornuft-plakaten. Selv er han imot retningslinjene.

«Å nei! Hva kommer til å skje med unge nordmenn hvis de blir utsatt for treningspress? Kanskje de begynner å trene? Eller enda verre: Tenk om unge, norske jenter blir utsatt for det forferdelige synet av middagstallerkenen til Kristine Ullebø?», sier Foss i videoen.

– Jeg syns det blir feil med reguleringer på hva en «influencer» skal kunne gjøre - for det er begrensning av ytringsfriheten, forteller han.

Foss mener det er bedre å ruste ungdom om å stå imot kroppspresset.

«Det finnes mange stuereine influencere som er gode influencere - selv om de ikke fyller alle kriteriene på denne plakaten. Og uansett er det ikke mitt ansvar om kroppen min - vekten min eller måltidet mitt - sårer ungdom.»

– Jeg mener kroppspress ikke er så problematisk som enkelte vil ha det til, avslutter han.

Falch skriver i en SMS til VG at hun syns det er bra folk engasjerer seg i samfunnsdebatten, men mener Tappelinos retorikk og fremgangsmåte burde kritiseres.

– Har forøvrig invitert han på en kopp kaffe. Jeg tror og håper at samtalen mellom han og meg vil være mer effektivt og lærerikt enn en diskusjon i det offentlige mediebildet, skriver Ulrikke Falch.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder