Gina Lollobrigida fra henholdsvis 1966 og 2005.

Skuespilleren Gina Lollobrigida er død

Den italienske skuespilleren ble 95 år gammel.

Publisert:

Det er det italienske nyhetsbyrået Ansa som melder om dødsfallet. Skuespilleren har i det siste vært innlagt på et sykehus i Roma.

Lollobrigida ble født 4. juli 1927 og hadde sin storhetstid på 50-tallet. Hun fikk kallenavnet «Verdens vakreste kvinne».

Italieneren fikk sitt gjennombrudd med filmen «Den leende kavaler» fra 1952, og spilte senere i filmer som «Beat the Devil», «Solomon and Sheba» og «Ringeren i Notre-Dame», som tok verden med storm.

– Farvel til en diva, protagonisten i over et halv århundre med italiensk filmhistorie, skriver Italias kulturminister Gennaro Sangiuliano på Twitter.

– Farvel Lollo, avslutter han.

Lollobrigida trappet ned skuespillervirksomheten på midten av 1970-tallet, og jobbet deretter stort sett i mote- og kosmetikkbransjen. Også som fotojournalist fikk hun blant annet et eksklusivt intervju med Cubas president Fidel Castro.

I 1999 forsøkte hun, uten hell, å få et av setene i EU-parlamentet for det demokratiske partiet Democratici.

Lollobrigida var en av de siste gjenlevende skuespillerne fra det som anses som Hollywoods gullalder, som varte frem til sent 1960-tallet.

Hun ble i 1961 hedret med en Golden Globe som publikums favoritt. I 1986 mottok hun en ærespris under Filmfestivalen i Berlin.

Tilbake i 2017 fortalte filmlegenden i et fjernsynsintervju i Italia at hun var blitt utsatt for to tilfeller av overgrep som hun betegnet som «ganske alvorlige».

Gira på mer stoff om film? Sjekk ut saker fra «Blåkkbøster» under:

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no