PRINS WILLIAM: Den britiske prinsen er skuffet over gudmoren etter en hendelse som skjedde under et arrangement på Buckingham Palace.

Prins William skuffet over gudmor: − Kommentarene var uakseptable

En ansatt ved Buckingham Palace måtte slutte etter «uakseptabel oppførsel» mot slottsgjest. Den ansatte 83-åringen er også prins Williams gudmor, og han er ikke fornøyd.

Publisert:

Det hele startet med at aktivisten Ngozi Fulani fortalte en samtale hun hadde med den ansatte ved slottet, Susan Hussey (83).

Hun var en av rundt 300 mennesker som tirsdag var invitert til Buckingham Palace på et arrangement som skulle rette fokus på vold mot kvinner og jenter.

Fulani er administrerende direktør for veldedighetsorganisasjonen Sistah Space.

Flere kjente navn var til stede, deriblant kronprinsessen i Danmark og Olena Zelenska, konen til den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj.

90-TALLET: Fulani er en britisk aktivist og står bak veldedighetsorganisasjonen Sistah Space. Her sammen med daværende prins Charles på at arrangement i 1997.

Hvor er du «egentlig» fra?

Fulani har fortalt at en Hussey, som jobbet ved det britiske hoffet kom bort til henne og spurte hvor hun var fra.

Til tross for at Fulani gjentante ganger skal ha svart hun er britisk statsborger, skal den slottsansatte ha fortsatt å spørre hvor hun «egentlig» var fra.

– Jeg skjønner at det blir en utfordring å få deg til å si hvor du er fra, skal Hussey ha sagt.

På Twitter har Fulani delt sin versjon av det som skjedde.

Etter at Fulani delte sin opplevelse uttalte Buckingham Palace at de undersøkte hva som hadde skjedd og at «uakseptable og beklagelige kommentarer» ble sagt.

Fulani skal også ha blitt invitert tilbake så hun kunne diskutere hendelsen hvis hun ønsket det.

– Personen det gjelder ønsker å unnskylde oppførselen sin og har sluttet i stillingen sin med umiddelbar virkning. Alle de ansatte ved hoffet blir nå minnet om mangfold- og inkluderingsretningslinjene de er pålagt å rette seg etter til enhver tid, heter det i en uttalelse fra Buckingham Palace.

KONGELIG ARRANGEMENT: Dronning Camilla deltok også på arrangementet.

Prins William skuffet

Susan Hussey var ikke bare en hvem som helst ansatt ved det britiske hoffet. Hun er også gudmoren til Prins William.

Han har uttalt at det var «veldig skuffende» å høre hva som skjedde, ifølge Sky News.

– Åpenbart var jeg ikke der, men rasisme hører ikke hjemme i vårt samfunn. Kommentarene var uakseptable og det er riktig at personen har sluttet med umiddelbar virkning, sa en talsperson for Kensington Palace.

KONGELIGE: Prins Harry og hertuginne Meghan har tidligere fortalt om sine opplevelser med rasisme i kongefamilien. Her sammen med prins William og prinsesse Kate under dronning Elizabeths begravelse.

Dette er ikke første gang Buckingham Palace har blitt beskyldt for rasistiske holdninger.

I fjor fortalte prins Harry og hertuginne Meghan om sine opplevelser med rasisme i kongefamilien.

I et intervju med Oprah Winfrey fortalte de om hvordan enkelte ved det britiske hoffet skal ha vært bekymret for hvilken hudfarge babyen deres kom til å få.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no