Aulie: - Dette er kvinnekamp

Publisert: Oppdatert: 12.03.07 15:54

Del saken på:

Lenken er kopiert
RAMPELYS

(VG Nett) - Dette er ingen spøk, dette er kvinnekamp. Den sanne grusomme virkeligheten, sier Marianne Aulie til VG Nett om sine sjokkerende uttalelser hos P3-Mina mandag formiddag.

Den frittalende kunstneren navnga to norske kjendiser på direktesendt radio idag og hevdet at de to hadde dopet henne ned og forsøkt å voldta henne.

- Har du ingen betenkeligheter med å navngi to personer på denne måten?

- Dette er kvinnekamp, det er min stemme til kvinnekampen. Vi kvinner kan ikke sitte og tie om det vi har opplevd. Det som skjedde meg for 14 år siden, må jeg leve med resten av livet. Jeg mener at de som gjorde dette mot meg, må tåle å høre meg si sannheten, sier Aulie.

- Det er en påkjenning for meg å gå ut på denne måten, men hvis jeg kan ha en stemme som kan hjelpe andre, så vil jeg være den stemmen, sier Marianne Aulie.

- Ikke sterk nok

Aulie sier at hun aldri i ettertid har snakket med de to kjendisene om det angivelige sex-overgrepet.

- Jeg har ikke vært sterk nok, jeg har ikke tort. Men det har vokst et sinne i meg som nekter for at kvinner skal måtte godta å la seg trakassere, sier Aulie.

- Den siste tids fokus på voldtekter har revet opp sårene fra det jeg opplevde. Det har vært veldig vondt. Nå har jeg bestemt meg for å ikke tie lenger. Vi kvinner må få være frie, kle oss som vi vil og få være oss selv, sier Aulie.

Det var i Se og Hør i forrige uke at Oslo-kunstneren fortalte at hun

på et naschpiel ble utsatt for voldtektsforsøk av to norske kjendiser.

- De oppførte seg truende og skremmende, og tafset og klådde. Jeg kom meg løs, og forsøkte å hoppe ut fra verandaen i fjerde etasje, sa hun om episoden hun til ukebladet.

Angrer ikke

- Hadde du planlagt å navngi de to før radiosendingen?

- Nei, det hadde jeg ikke. Men jeg angrer ikke på at jeg gjorde det, sier Aulie til VG Nett.

- Hvorfor anmeldte du ikke saken til politiet?

- Jeg turte ikke. Jeg var 21 år gammel og var i sjokk over at dette kunne skje; at jeg kunne bli dopet ned og forsøkt voldtatt. Dessuten var jeg livredd for å ikke bli trodd, noe jeg tror er et problem for mange jenter som har vært i samme situasjon, sier Aulie.

Saken er nå foreldet og kan ikke anmeldes til politiet så mange år etter at forholdet skal ha funnet sted.

DETTE BLE SAGT:

Her er utdrag fra intervjuet med Marianne Aulie, hvor hun anklager to norske kjendiser for sex-overgrep mot henne:

«Har jeg muligheten til å si en liten ting? Jeg har noe på hjertet. Og det er ikke fullt så gøy, for så vidt. Men det er viktig, og det er det at kvinner må ikke la seg bli forgrepet på. Asså, det er mange mange måter å se det på. Og det at kvinner nå går rundt og blir voldtatt i Oslos gater og ikke føler seg trygge, det er en av mine store hjertesaker. Og det må jeg bare si, at jeg har selv opplevd det for 14 år siden... At NN1 og NN2(VG Nett har fjernet navnene)dopet meg ned... og prøvde å voldta meg. Det er ikke bra.»

- Dette kom som lyn fra klar himmel. Vi er sjokkert, sier redaksjonssjef for radioprogrammet, Tone Donald, til VG Nett. Nå har NRK redigert vekk lydklippet i versjonen.

Mina i sjokk

Mina er nærmest i sjokk når VG Nett ringer. Hun trodde nesten ikke sine egne ører da uttalelsen fra Aulie falt.

- Jeg tenkte bare «Oh my f.... God». Og så tenkte jeg at jeg måtte sette i gang en sang, sier radioverten til VG Nett.

Marianne Aulie var ikke i radiostudio i Trondheim, men på linje fra NRKs hovedkvarter på Marienlyst i Oslo.

- Hva skal jeg si? Nå må jeg lande litt. Jeg tror jeg trenger å gå meg en tur, sier Mina som ikke snakket med Aulie etter intervjuet.

- Jeg hadde jo en livesending gående, forklarer hun.

VG Nett har ikke lykkes i å komme i kontakt med de to navngitte kjendisene, men den ene mannens talsperson uttaler:

- Jeg har ingen kommentar til dette. Jeg ønsker å snakke med (.....) først. Jeg har ikke lykkes i å komme i kontakt med ham.

Det påståtte voldtektsforsøket skal ha funnet sted etter en fest i 1993.

Denne artikkelen handler om