KONGELIG MØTE: Mathias (10) fikk æren av å overrekke dronning Sonja blomster da kongeparet besøkte Årdalstangen i 2002.

Her er lesernes kongehistorier

Mathias (10) møtte kongen i Årdalstangen. Han har sendt oss sin historie. Se hans og andres kongeopplevelser her!

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL


I anledning Kongens fødseldag ba vi leserne sende inn sine egne historier om kong Harald. Under er noen utvalgte:

LES MER:Alt om Kongens 70-årsdag her!

I Washington:

«Jeg har amerikanske slektninger. En av disse er John Carver som var nestdirektør i det amerikanske oljeselskapet Oxcidental. Han er gift med Liv som er norsk og utvandret til USA på 60 tallet.

Historien utspant seg under en mottagelse i den norske ambassaden i Washington DC. John som gjerne ville hilse på kongen og gikk bort til han. Uten å vite helt hva han skulle si sa John følgende etter noen innledende fraser:
- Jeg er gift med en norsk kvinne.
Hvorpå Kong Harald repliserte:
- Det er jeg også.....»
Hans C Solbakken

I San Francisco:

1. Aagot Matson traff Kronprins Harald i Sjømannskirken i San Francisco i 1988. 2. Mathias møtte kongeparet på Årdalstangen i 2002. 3. Halvard Baugerød tok dette bildet av kronprins Harald i forbindelse med kong Haakons begravelse i 1957. 4. Elaine Scholpp møtte kongen i San Francisco da hun var 17. Foto: Leserfoto

«Jeg traff Kronprins Harald i Sjømannskirken i San Francisco i 1988 da han deltok i entonner VM seilas med båten sin 'Fram X' og vant bronsemedalje. I fotografiet diskuterer vi hans nylig besøke til Jegertunet i min hjemby Risør.»
Aagot Matson, Risør

På Årdalstangen:

«Sender bilde frå då kongen og dronningen besøkte Årdal i Sogn, juni 2002. Anledningen var opning av Tusenårsstaden på Årdalstangen. Eg var heldig, og fekk overrekke blomar til dronningen.»
Mathias Hansen (10)

I Oslo:

«Jeg var i det militære, stasjonert i Husebyleiren, da kong Haakon døde i september 1957. Troppssjefen i musikktroppen ville ha bilder av seg og gardemusikken når de spilte i kong Haakons begravelse, og utstyrt med hans Rolleiflex ble jeg sendt ned i byen. Nede ved Stortinget, stående på kne mellom sørgende nordmenn, tok jeg dette bildet av kong Olav og kronprins Harald, fulgt av den svenske og den danske kongen.»
Halvard Baugerød, Ås

I San Francisco:

«Var så heldig å få hilse på Kongen (dengang Kronprins) i San Francisco når jeg var 17.»
Elaine Scholpp

I Valdres:

«Satt å så i noen gamle bilde. Fant der noen gamle bilder av våres konge i noe yngre dager. Bildene er tatt på Merket i Valdres. Er litt usikker på årstallet, men er vel 1977-79 Var under den offisielle åpningen av Røde Kors stedet Merket i Valdres. Jeg var dengang med som medlem fra Ullensaker Røde Kors. Vi var vel der for å skape litt "liv" mens daværende kromprins Harald var der, samt at vi var med å rydde og gjøre det pent der til den offisielle åpningen. De beste ønsker for dagen.»
Tore Håkonsen, Brårud

BILDER:Se lesernes kongebilder!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder