SPREK: Her er Anne Marie Ottesen på Nationaltheatret i forbindelse med høstlanseringen torsdag. Foto: Krister Sørbø.

Ottersen: «Skal vi danse» er det skumleste jeg har gjort

(VG Nett) Skuespiller Anne Marie Ottersen (67) opplevde «Skal vi danse» som noe av det skumleste hun noensinne har gjort.

  • Marie Kulander Kvitrud
  • Guro Havro Bjørnstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Hun er en erfaren skuespiller med mange premierer og store roller bak seg. Likevel ble hun skremt av å danse på TV. Det forteller hun VG Nett under sesongåpningen av Nationaltheatret i Oslo torsdag.

GODE VENNER: Her er Anne Marie Ottersen sammen med danseparter Glenn Jørgen Sandaker under «Skal vi danse» i 2010. Foto: Frode Hansen.

- Danser du fortsatt, etter deltakelsen i «Skal vi danse»?

- Nei, det gjør jeg ikke, men jeg tenker på det. Jeg har fortsatt god kontakt med dansepartneren min Glenn Jørgen, vi er gode venner. «Skal vi danse» er noe av det skumleste jeg har gjort i hele mitt liv. Det var beinhardt, sier hun til VG.

- Danser du og mannen din Lasse Lindtner mye hjemme?

- Nei, det blir ikke så mye dansing. Jeg syns jeg ser oss hjemme på stuegulvet, det skulle tatt seg ut, ler hun.

Les hele på tomannshånd-intervjuet med Anne Marie Ottesen i lørdagens papirutgave av VG.

Fraråder sønnen fra å bli skuespiller

«Varg Veum»-skuespilleren Jørgen Langhelle (46) er også blant dem som tok turen til sesongåpningen av Nationaltheatret.

Hans yngste sønn, Erlend (9), har en drøm om å følge i farens fotspor. Det er ikke noe 46-åringen oppfordrer.

- Å være skuespiller krever mye, men han er heldigvis bare ni år og har lang tid på å ombestemme seg, sier han til VG.

TRAVELT OPPTATT: Jørgen Langhelle spiller i både teaterstykker og filmer i høst, men prøver å få tid til familien også. Her står han på balkongen på Nationaltheatret torsdag. Foto: MARIE KULANDER KVITRUD.


Stavanger-skuespilleren er for tiden aktuell med den nye norske storfilmen «Pioner», ved siden av en liten rolle på Nationaltheatret. Han forteller om en travel hverdag, men understreker at sønnen skal få bestemme selv.

- Han har vært mye på teater, og ser mye film så sånn sett har han en god forutsetning. Han har en lekenhet som er viktig, og han må selvfølgelig få bestemme selv.

- Håper jeg får fortsette lenge

Hele sesongåpningen av Nationaltheatret ble torsdag sparket i gang med sang fra teaterets eldste skuespiller, Espen Skjønberg (88).

- Det henger i hop med helsen om jeg får fortsette. Og selvfølgelig om noen vil ansette meg, og det er ting jeg ikke rår med. Men jeg håper å få holde på så lenge som mulig, sier han til VG.

88 ÅR: Til tross for at Espen Skjønberg har vært skuespiller i mange år, håper han på enda lengre fartstid. Her er han i rollen som Hamlet i 2009. Foto: Per Maning.


Mange år på scenen har lært 88-åringen at det ikke er mulig å skille jobb fra privatliv.

- En skuespiller blir alltid påvirket av hvilket stykke de spiller i. Jeg er tung til sinns i privatlivet hvis jeg spiller i en tragedie for eksempel. Også er jeg glad hvis jeg spiller i en komedie, forklarer han.

Tilbake til scenen

«Lilyhammer»-skuespiller Øystein Røger (49) var også blant dem som deltok i åpningen.

Han er aktuell i «Peer Gynt» på Nationaltheatret, og forteller om mye arbeid for å få til et perfekt møte mellom seg selv og rollefiguren.

- Jeg må hente inspirasjon både fra karakteren og fra personlige erfaringer. Det er ikke jeg som står på scenen, det er en karakter. Det blir et møte mellom meg og karakteren. Nå har jeg jo opplevd mer i livet enn da jeg var yngre, og fått flere erfaringer som jeg bruker på scenen, forklarer han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder