I FESTLIG LAG: Astrid Gunnestad (t.h) her sammen med Unni Lundell på Aschehougs hagefest i 2012.

I FESTLIG LAG: Astrid Gunnestad (t.h) her sammen med Unni Lundell på Aschehougs hagefest i 2012. Foto: Mattis Sandblad VG

Astrid Gunnestad er død

Den frittalende journalisten Astrid Gunnestad ble 77 år.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Astrid Gunnestad ble funnet død hjemme 18.mai. Gunnestad har i de siste årene markert seg som programleder for det populære P4-programmet «Meggene», sammen med Lise Askvik. Hun var i en årrekke redaktør i Norsk Ukeblad, og vært skribent i Tara og i VG.

Riksmegga snakker ut: Gunnestad om operasjonene, banningen og sykdom.

Elisabeth Skarsbø Moen var en svært nær venninne av Astrid Gunnestad.

Hun er oppløst i tårer når VG ringer henne.

– Hva skal jeg si, det er umulig å vente seg hvordan livet skal bli etter at hun er borte. Hun var en nær rådgiver og veldig god venn, vi hadde et vennskap som var helt unikt, sier Skarsbø Moen som forteller at Gunnestad også var gudmor til hennes egen sønn Olav.

– Jeg tenker at livsinnsikten og klokskapen hun overførte til meg er det jeg må lene meg på når livet skal gå videre, sier en sorgtung venninne.

Skarsbø Moen mener det er en helt utrolig journalistkarriere som nå har tatt slutt.

– Hun var levende historie. Hun startet karrieren med André Bjerke i Riksmålsforbundet, og var en pionér i ukebladjournalistikken og som kvinnelig journalist. I fjor fikk hun redaktørforeningens hederspris. Hun var intenst og levende opptatt av verden vi lever i. Jeg er så veldig glad for at jeg fikk kjenne henne, sier Skarsbø Moen.

Nora Brockstedts bortgang: – Hun etterlater seg en stor skatt.

Torunn Pettersen er sjefredaktør i Tara, hvor Gunnestad hadde en egen spalte.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Astrid Gunnestad er død. Hun har i over 10 år vært Taras spaltist og journalist. Selv har jeg kjent henne siden 1988. Hun var min sjef i Norsk Ukeblad i mange år. Da hun gikk av med pensjon, begynte hun å skrive for Tara.

– Astrid var en glitrende journalist. Intervjuene hennes var aldri kjedelige eller uinteressante. Hun sa alltid at skulle man nå hjertene til leseren, måtte man også skrive fra hjertet. Men mest av alt var Astrid en varm, morsom og kunnskapsrik person. Jeg er utrolig stolt over å ha hatt henne både som venn og kollega.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder