Mariann Hole og daværede kjæresten Eigil Langmark - nåværende ektemann ,ankommer Hedda-utdelingen på Nasjonalteateret i 2014, da hun selv stakk avgårde med den gjeveste prisen for beste kvinnelige skuespiller i 2013. Foto: Kyrre Lien , VG

Mariann Hole er gravid

– Ja, jeg kan bekrefte at jeg er gravid. Det blir et sommerbarn – og vi er fryktelig glade!

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det sier skuespilleren Mariann Hole (34) til VG. Og legger spøkefullt til:

– Jeg kan også bekrefte at alt står bra til med faren!

Faren heter for øvrig Egil Langmark. Han jobber i filmbransjen og paret giftet seg i juni i 2014.

Mariann Hole ble for alvor kjent for det store norske publikumet i rollen som moren Vera i TV-serien «Halvbroren» i 2013. På film har hun vært å se i produksjoner som «Doktor Proktors Prompepulver» og «Wendyeffekten». Men det er teaterscenen som har vært hennes hovedarena, kronet med den høythengende Hedda-prisen for i 2014 for beste kvinnelige skuespiller for tittelrollen i Frank Wedkins «Lulu» på Nationaltheatret i 2013.

Hun er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo og Nordisk Institutt for Scene og Studio, og debuterte som Ofelia i «Hamlet» på Riksteatret i 2007. Senere har hun hatt en rekke store og krevende roller midt i den klassiske teaterlitteraturen, fra Shakespeare til Ibsen og Strindberg, via Tsjekhov og Dostojevskij til Jon Fosse. For å nevne noen av oppgavene; de fleste på Nationaltheatret.

Til sommeren er det imidlertid altså klar for hennes livs rolle: Som mamma!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder