GRUNN TIL Å SMILE: Robert Downey Jr. ble julaften benådet for en nesten 20 år gammel narkodom. Foto: , Ap

Benådet for 19 år gammel narkodom

Hollywood-skuespiller Robert Downey Jr. er blitt benådet for en narkosak som ligger nesten 20 år tilbake - og det på selveste julaften.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Downey var blant de 91 straffedømte som julaften ble benådet etter å ha bevist at de er rehabilitært og har vært ute av fengsel i minst ti år, erklærte California-guvernør Jerry Browns kontor torsdag.

Benådningen fører ikke til at dommen fjernes fra vedkommendes rulleblad, men gir disse personene tilbake stemmeretten og er en offentlig erklæring om at disse personene har holdt seg unna trøbbel og vist eksemplarisk oppførsel, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Downey var en gang i tiden en gjenganger i rettssystemet, etter en rekke narkorelaterte pågripelser, men er blitt en av Hollywoods suksesshistorier når det kommer til rehabilitering.

Han har i flere år vært Hollywoods best betalte skuespiller, og har spilt i en rekke storfilmer som blant annet «Iron Man», «The Avengers» og «Sherlock Holmes».

Den demokratiske guvernøren i California, som en gang studerte for å bli katolsk prest, har gjort det til tradisjon å utstede benådninger rundt kristne høytider, og har til nå benådet hele 1087 straffedømte.

Til sammenlikning utstedte den tidligere republikanske guvernøren Ronald Reagan nesten 600 benådninger, ifølge guvernørens kontor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder