Nå er Leonore døpt

Lille prinsesse Leonore ble døpt i den lille slottskirken på
Drottningholm første pinsedag. Nøyaktig ett år etter at hennes foreldre giftet seg.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Prinsesse Madeleine og Chris O’Neills nærmeste venner og familie var på plass i den lille slottskirken på Drottningholm da H.K.H. Prinsesse Leonore Lilian Maria, Hertuginne av Gotland ble døpt.

Prinsessen, som er drøye 3 måneder gammel, var iført den samme kjolen som hennes kusine Estelle bar i sin dåp i mai 2012, og ankom kirken et par minutter over tolv i sin mors armer.

I MORS FANG: Prinsesse Leonore lå i sitt mors fang under dåpen. Den stolte barnefaren Chris O'Neill satt ved siden av. Foto: AFPHenrik Montgomery,Afp

Det var kronprinsesse Victoria som gjorde klart vannet i døpefonten som er fra 1600-tallet. Vannet den lille prinsessen ble døpt i er hentet fra Öland.

- Du er født som en prinsesse, og har dermed hatt både flaks og uflaks. Alt du gjør blir så synlig. Hun må finne sin egen vei, og finne sin egen måte å leve på, sa erkebiskopen som ledet dåpen, Anders Wejryd, i talen sin

I SVTs livestudio etter dåpen utdyper presten de velvalgte ordene.

- Jeg sa sånt som jeg syns er viktig. Jeg ville si at man må stole på at man er elsket. Det kan være vanskelig å takle offentligheten som prinsesse, når man egentlig er et helt vanlig menneske, sier presten som får skryt for talen i studio.
Den lille prinsessen skrek til da hun ble ført fra mamma Madeleines armer, men så ut til å sovne da hun ble lagt i prestens armer. Leonore lå lå helt stille og lukket øynene mens hun ble døpt. Hun lå helt stille da hun ble døpt.

Her ankommer gjestene kirken.

Wejryd ble assisteres av Lars-Göran Lönnermark og Michael Bjerkhagen. Både O'Neill og kronprinsesse Victoria sa noen ord i dåpen, mens den lille prinsessen lå rolig i fanget til sin mor.

Blomsterdekorasjonene i dåpen har hentet inspirasjon fra sommerhagens utsprungede roser og pioner. Ifølge slottet selv gir de rosa og grønne nyansene en kobling til Madde og O'Neills bryllup for nøyaktig ett år siden. Både kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleine var iført rosa kjoler. Dronning Silvia var iført en turkis blondekreasjon.
Lille prinsesse Estelle var også gjest inne i kirken. Hun satt pent ved siden av sin mor, og leste i en barnebok. Hun bar en hvit blondekjole med gulldetaljer.

Madeleine, Chris O’Neill og Leonore Lilian Maria var de første som forlot kirken. Den lille familien stilte seg opp slik at folket kunne få se den lille prinsessen.

Deretter fulgte kronprinsessen med familie og Leonores seks faddere: kronprinsesse Victoria, Chris' søster Tatjana d'Abo, Madeleines bestevenninne Louise Gottlieb, Madeleines fetter Patrick Sommerlath, Chris' barndomsvenn Alice Bamford og den østerrikske greven Ernst Abensperg und Traun.

Det er første gang det ble holdt en kongelig dåp i kirken på Drottningholm.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder