OPPRØRT: Dyrevernaktivisten Brigitte Bardot har sendt brev der hun trygler om å stanse bøffelslakten. Foto: Scanpix

Brigitte Bardot dømt for å spre rasehat

Den franske dyrevernaktivisten og tidligere skuespilleren Brigitte Bardot er idømt en bot på 15.000 euro eller 120.000 kroner for å ha hisset til rasehat. Bardot ble dømt for å ha skrevet at muslimene ødelegger Frankrike.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

En domstol i Paris fant tirsdag 73-åringen skyldig i å ha brutt loven mot spredning av rasehat i et brev til daværende innenriksminister og nåværende president Nicolas Sarkozy i 2006. Her klaget hun over slakting av sauer til muslimske høytider.

- Jeg er lei av å bli leid rundt etter nesen av denne folkegruppen som ødelegger oss og ødelegger landet vårt, het det i dette brevet. Hun viste til den muslimske festen eid el-Kebir, som feires med rituell saueslakt.

Bardots forsvarer François-Xavier Kelidjian sa tirsdag at han vil drøfte muligheten for en anke med sin klient. - Men hun er lei av å ferdes i rettssalene, og hun har inntrykk av at folk ønsker å bringe henne til taushet, tilføyde Kelidjian.

Fransk lov forbyr alle uttalelser som kan hisse til hat mot eller diskriminering av mennesker på etnisk eller religiøst grunnlag. Brigitte Bardot er fire ganger tidligere blitt dømt for å fremme rasehat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder