Alexandra Joner kaster klærne for mannebladet FHM

Sa nei til publisering av toppløsbilder

LETTKLEDD: Alexandra Joner (22) er en av mange norske kjendiser som denne sommeren har posert lettkledd. - FHM-bildene er jeg kjempefornøyd med, det er jo ikke sånn at jeg er helt naken og viser alt, sier hun til VG. Foto: Rolf-Ørjan Høgset/FHM.

Joner kaster klærne: - Jeg har også en grense

(VG Nett) Alexandra Joner (22) kastet bikinitoppen for FHM, men nektet å la bildene gå i trykken.

 • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel

Fredag kan man se ferske eksemplarer av mannebladet FHM i butikkhyllene hvor popartisten Alexandra Joner pryder forsiden. Joner forteller at hun ikke hadde noen betenkeligheter med å stille opp lettkledd for bladet.

- Jeg har egentlig ikke noe svar på hvorfor jeg stilte opp. Hvorfor skulle jeg ikke gjøre det? Det viktigste for meg er at bildene ser bra ut og at jeg kan stå for dem. Det må ikke bli «tacky». FHM-bildene er jeg kjempefornøyd med, det er jo ikke sånn at jeg er helt naken og viser alt, sier hun til VG.

Pinlig flørt

COVERGIRL: Alexandra Joner pryder forsiden av den nyeste utgaven av FHM. Foto: Rolf-Ørjan Høgset/FHM

Bildene er tatt på en stor strand i Barcelona, og 22-åringen innrømmer at det til tider var litt pinlig å flørte hemningsløst med kameraet.

- Det sto jo masse folk og så på at jeg ålte meg rundt i bikini, så det var litt småflaut. Ellers var det bare morsomt, og jeg synes ikke det ser vulgært ut i det hele tatt. Jeg har jo også en grense, sier artisten.

Satte ned foten

- Hvor går den grensen?

- Det er ikke sånn at jeg blir med på alt. For eksempel tok vi noen bilder som var mye drøyere enn dem som er på trykk, men da satt jeg foten ned. Det var noen bilder uten bikinitopp og sånt, men det var ikke sånn at jeg viste alt. Likevel følte jeg at det ble for mye, og ba om at bildene ikke skulle trykkes. Jeg kan gjerne bli med på å prøve forskjellige ting, men jeg må ha siste ordet. Og det var null stress for fotografen, sier hun.

Alexandra Joner har hatt en rekke opptredener i sommer, i det ene sexy og åletrange antrekket etter det andre. I går var hun med på å avslutte VG-lista-turneen i Bergen, hvor hun sang sommerhiten hennes «Sunrise» for et hylende publikum i kveldssolen. Hun legger ikke skjul på at det sexy imaget har blitt en viktig del for henne som artist.

- Jeg er en pakke, med både sang, sang, sexy antrekk og alt som hører med. Jeg elsker å la jentejenta i meg gå bananas, sier Joner.

«Fruktfatet» Damli

I intervjuet med FHM utpeker hun Tone Damli til Norges vakreste kvinne og kaller henne «et skikkelig fruktfat». Joner tar også Tones parti mot lettkledd-kritikken som har haglet den siste tiden.

- Hun ser fantastisk ut, så jeg synes hun må få vise så mye hun vil. Jeg håper ikke hun bryr seg om hva alle andre mener, sier Joner og fortsetter:

- Tone hadde et veldig søtt og uskyldig image i begynnelsen, så jeg tror folk synes det er vanskelig å finne seg i at hun har blitt en voksen kvinne som gjør som hun vil. Selv har jeg aldri vært en annen type artist enn det jeg er nå, så at jeg kler av meg litt provoserer nok ikke like mye.

Selv gruer hun seg mest til at guttekompisene skal se bikinibildene i mannebladet.

- Det er litt blandede følelser. Jeg er jo stolt av bildene, men det er litt flaut at vennene mine skal se en så sexy og avkledd Alexandra. Vanligvis går jeg jo bare rundt i store joggeklær og er alt annet enn sexy, ler Joner.

Les også

 1. Stargate-Mikkel har Joner i kikkerten

  TRONDHEIM (VG Nett) Alexandra Joner (22) tok med seg ekstra mange garderobeskift da hun fikk vite at Mikkel Storleer…
 2. Alexandra Joner: - Vil si farvel til mormor før hun dør

  BERGEN (VG Nett) Stjerneskuddet Alexandra Joner (22) synes det er trist at hun mest sannsynlig aldri får møtt sin…
 3. Følg VG-lista direkte fra Bergen i kveld

  (VG Nett) I kveld står Alexandra Joner, Sirkus Eliassen, Stella Mwangi, og en rekke andre artister på scenen…

Flere artikler

 1. Linnéa-fotograf kjenner seg ikke igjen i kritikken

 2. Aylar spiller kjæresten til superstjernen Sean Paul

 3. ** Taus om ny forelskelse **Vil satse internasjonalt: Alexandra Joner får «pes» for sexfiksert låttittel

 4. Hun er kåret til Norges mest sexy kvinne

 5. Pluss content

  Alexandra Joner: - Vil forsørge meg selv

Fra andre aviser

 1. - Tone Damli er en del av et velsmurt maskineri

  Aftenposten
 2. Før porno – nå mainstream

  Aftenposten
 3. Derfor har dette blitt blodharry

  Fædrelandsvennen
 4. Keiino etter MGP-seieren: – Setter livet på pause

  Fædrelandsvennen
 5. Derfor tillater ikke Instagram bilder av kvinnlige brystvorter

  Bergens Tidende
 6. De som villig spiller på sex

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder