KLEDD FOR ROLLEN: I likhet med Thor Heyerdahl og hans mannskap, var skuespillerne ulastellig antrukket i dress under den varme sommersolen på Malta. Fra venstre: Jacob Oftebro (Torstein Raaby), Tobias Santelmann (Knut Haugland), Anders Baasmo Christiansen (Herman Watzinger), Gustaf Skarsgård (Bengt Danielsson), Pål Sverre Valheim Hagen (Thor Heyerdahl) og Odd Magnus Williamson (Erik Hesselberg). Foto: Mattis Sandblad / VG

Ekstrem Kon-Tiki-forvandling

VG møtte skuespillerne på filmsettet på Malta

VALLETTA (VG) Slankedietter, «tatoverings-lakkering» og språkkurs hos Thor Heyerdahls sønn. Nå er skuespillerne klare for «Kon-Tiki»-filmen.

  • Marcus Husby
  • Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


Det er gått knappe to måneder siden det ble avslørt hvem som fikk de ulike rollene i filmatiseringen av Thor Heyerdahls farefulle ekspedisjon over Stillehavet.

LES OGSÅ: Her er den ny Kon-Tiki-flåten

På den tiden har de seks hovedrolleinnehaverne finlest manuset, pugget replikker og lest seg opp på den norske eventyrerens livshistorie.

I SKYGGEN: Nærmere 500 statister var leid inn for å gjøre scenen hvor Thor Heyerdahl og hans mannskap tar farvel, mest mulig realistisk og virkelighetsnær. Foto: Mattis Sandblad / VG


Flere av dem har også vært nødt til å gå gjennom en kroppslig forandring før de kunne mønstre på dekk på filmkopien av den velkjente Kon-Tiki-flåten.

1940-tallskropper

- Det var viktig for oss at alle hadde en god fysikk. Vi hadde også et ønske om at de skulle ha typiske 1940-tallskropper: Ikke for mye muskler. Men mer senesterke og sammensatte i fasongen, sier en av filmens regissører, Joachim Rønning, til VG.

VGTV: Se klipp fra «Kon-Tiki»-settet

Han forteller at de fikk god hjelp fra Norges idrettshøgskole til å tilpasse både dietter og treningsopplegg til hver enkelt skuespiller.

- Det har vært et utrolig samhold i gjengen her, og alle har vært flinke til å trene og spise riktig - selv om flere av dem måtte spise ekstra proteiner om natten for å komme i riktig form, sier Rønning.

Fjerner tatoveringer

I gårsdagens VG avslørte Odd-Magnus Williamson at han hadde kuttet ut alkohol og gått ned ti kilo før «Kon-Tiki»-innspillingen på Malta.

LES OGSÅ: Fikk en ny sjanse i storfilmen «Kon-Tiki»

SNURR FILM: Regissørene Espen Sandberg (til venstre) og Joachim Rønning har bestandig en liten rolle i sine egne filmer. I går formiddag var de begge dresskeldde statister på bryggekanten i Valletta på Malta. Foto: Mattis Sandblad / VG


Likevel var det mer enn ølkutt og høy treningsvilje som måtte til før han kunne gå inn i rollen som Heyerdahls barndomskamerat Erik Hesselberg.

- Før jeg kom ned hit, så brukte jeg sikkert 1500 kroner på Brun og blid for å få den riktige brunfargen. Men jeg har jo nesten ingen pigmenter i huden, så de pengene var ganske bortkastet.
Likevel var det ingenting imot den prisen jeg måtte betale for jevnlig å frekventere det solstudioet, sier Williamson med et smil.

- Du har tatoveringer på store deler av overkroppen. Hvordan «fjerner» du disse under opptakene på sjøen?

- Før jeg går i opptak, så er de nødt til å sminke dem bort med spraytan, noe som fungerer overraskende bra. Blandingen sminkørene lager tåler også sol og vann ekstra godt, så det er faktisk nok med et lag om morgenen, sier han.

VG fikk i går være med på innspillingen av en av de mest kostbare scenene til «Kon-Tiki»-filmen, på bryggekanten i Valletta på Malta.

Har studert faktene

Opptakene ble gjort både fra båt og helikopter - og hele 500 statister var hentet inn for å ta farvel med filmversjonen av Heyerdahl og hans mannskap.

Fremst på «Kon-Tiki»-flåten sto hele tiden Pål Sverre Valheim Hagen, som spiller Thor Heyerdahl i filmen, ulastelig antrukket i mørkeblå dress og matchende hatt.

Og selv om han ikke hadde noen replikker i går, så var det ingen tvil om at han har studert både fakter og personlighetstrekk før han tok på seg rollen som den norske eventyreren.

- Jeg har hatt lange samtaler med hans sønn Thor, og han har vært til stor hjelp, sier Valheim Hagen.

- Jeg har også prøvd å dempe den parodiske Heyerdahl-pratingen, som mange kjenner godt fra forskjellige sammenhenger. Han hadde jo en spesiell måte å snakke på, og jeg prøver hele tiden å tolke den dialekten på best mulig måte.

Les flere nyheter fra VG Rampelys her.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder