A$AP Rocky avlyser Kadetten etter arrestasjon i Sverige

Den verdenskjente rapartisten A$AP Rocky ble natt til onsdag pågrepet av svensk politi etter et slagsmål i Stockholm søndag kveld.

Artisten, som egentlig heter Rakim Mayer, mistenkes for grov vold, ifølge Aftonbladet. Nå avlyser han kveldens konsert på Kadetten i Sandvika, ettersom han tidligst vil slippe ut torsdag, har festivalen fått opplyst.

Pågripelsen skjedde etter at rapartisten tirsdag kveld opptrådte på musikkfestivalen Smash på Olympiastadion i Stockholm.

– Det har blitt gjennomført en pågripelse av denne personen i natt, noe mer enn det vet jeg ikke, sier kommunikasjonsdirektør Karin Rosander i påtalemyndigheten til Aftonbladet.

les også

Slim Jxmmi: Ble arrestert på Kadetten

– Det er beklagelig

VG fikk onsdag ettermiddag opplysningen om at A$AP Rocky avlyser konserten. Festivalsjef Karina Næss Trosdahl sier det er beklagelig at det blir en avlysning så tett innpå åpningen av dagens festivaldag.

– Men dette er noe som er utenfor vår kontroll. Jeg vil gjerne presisere at resten av dagens artister er på plass og har gjort lydprøver, og det lover godt for en knall avslutning, som ikke står tilbake for en fantastisk musikalsk gårsdag, som ble avsluttet med Cardi B, sier Trosdahl.

Publiserte video av slagsmålet

En video slagsmålet har fått mye oppmerksomhet både i sosiale medier og i internasjonale medier.

I videoen ser man det som angivelig er rapperen kaste en annen mann i bakken.

Deretter begynner tre andre personer å slå og sparke mannen mens han ligger nede.

En annen video som sirkulerer onsdag, viser det som skal være forløpet til slagsmålet. Den viser at Mayers folk diskuterer med en mann på gaten og ber ham forlate stedet.

Mayer selv ser i linsen og sier at de ikke ønsker noen problemer, men at de andre følger etter dem.

Mishandlet på åpen gate

Ytterligere tre medlemmer av A$AP Rockys crew skal ha blitt pågrepet i løpet av natten.

Slagsmålet skal ifølge svenske Expressen ha skjedd søndag kveld. Politiet i Stockholm fikk melding om at en mann eller gutt skulle ha blitt mishandlet på åpen gate i sentrum av byen.

– Den skadde skal ha fått skrubbsår på armene, samt fått spark og slag mot seg, sa en pressetalsmann i politiet til Expressen.

PÅGREPET: Den amerikanske rapartisten ASAP Rocky mistenkes ifølge svenske medier for grov vold etter et slagsmål sentralt i Stockholm søndag kveld. Foto: Vincenzo Landi / IPA / IPA Milestone

A$AP Rocky står på programmet under musikkfestivalen Kadetten Music Festival onsdag. Han skulle erstatte headlineren Chance The Rapper, som avlyste sin konsert i juni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder