LÅ I KOMA: Christine Koht (52) forteller i en ny oppdatering på Facebook at hun lå i koma i tolv dager. Her fra forestillingen «Helgepraten mitt fristed» på Bristol. Foto: Annemor Larsen

Christine Koht med ny oppdatering: I koma for tredje gang

I en ny Facebook-video drar Christine Koht på smilebåndet når hun forteller om hva hun opplevde etter å ha ligget tolv dager i koma.

52-åringen har siden juni blitt lagt inn på infeksjonsavdelingen ved Rikshospitalet flere ganger.

Tirsdag kveld publiserte hun en ny oppdatering om sykdommen sin på Facebook. I videoen, som allerede har blitt sett over 11.000 ganger og fått mer enn 2000 kommentarer, forteller Koht at hun nylig har våknet opp fra tolv dager i koma.

– Siden sist har jeg hatt mange infeksjoner og ligget i koma på Rikshospitalet for tredje gang. Og jeg ble reddet nok en gang. Jeg er BJØRNESTERK. Det første jeg ropte etter at jeg endelig våknet etter å ha blitt holdt kunstig i live: JEG HAR NI LIV, skriver hun blant annet i innlegget.

Det var Dagbladet som først omtalte innlegget.

les også

Christine Koht innlagt igjen: – En sjelden og tøff infeksjon som vil ta lang tid å kurere

– Hallusinerer ganske mye

Koht får kortisonbehandling fordi hun har en alvorlig kreftsykdom, som hun sto åpent frem med for åtte måneder siden.

Gjennom Aftenposten-podkasten «Koht vil leve» av journalist Joachim Førsund, har hun åpenhjertig fortalt om hvordan hun kjemper mot sykdommen.

Både der og på Facebook har hun snakket åpent om oppturer, nedturer og tilbakefall, og hvordan det eneste hun drømmer om er å få oppleve en helt vanlig dag.

I oppdateringen tirsdag kveld, forklarer hun hvor utfordrende det er å skulle fungere normalt i hverdagen etter å ha våknet opp fra koma.

– Da jeg våknet opp etter 12 dager er jeg helt lam og klarer ingenting. Man hallusinerer også ganske mye.

les også

Christine Koht med oppdatering: – Jeg gir meg ikke

Trodde kongen besøkte henne

Til tross for den alvorlige situasjonen, avslører Koht med et smil om munnen hvem hun trodde hadde kommet på besøk på Rikshospitalet.

– Jeg ringte mamma og sa «Vet du hvem som kom? Jonas Gahr Støre og kongen, de heier på meg og tenker skikkelig på meg». Mamma bare: «Kongen». «Jaja, han sto der, jeg hilste på ham og neiet».

Det var først da moren ringte opp og ba henne dobbeltsjekke med Støre, at Koht innså at hun hadde hallusinert.

Hun ringte umiddelbart Støre, som kunne fortelle at det i virkeligheten var en oppblåsbar konge som lignet på kong Olav.

I juni åpnet Koht seg om bivirkningene av kortisonet overfor Aftenposten. Hun fortalte at hun ville vise sitt «nye» ansikt, som er oppsvulmet av behandlingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder