HEMMELIGHETSFULLE: Her er Victoria's Secret-modellene Alessandra Ambrosio, Erin Heatherton, Adriana Lima og Lily Aldridge samlet under en tilstelning i New York. Foto: AFP

Supermodell avslører egen ekstremdiett

Ernæringsekspert: - Jojo-slanking deluxe

(VG Nett) Undertøysmodellen Adriana Lima (30) går over én uke uten fast føde før hun skal på catwalken i Victoria's Secret Fashion Show.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er i et intervju med den britiske avisen Daily Telegraph at den brasilianske supermodellen avslører den ekstreme dietten.

I ni dager før showet - som i år er 29. november - går Lima på en flytende diett, bestående av proteinshaker med pulveriserte egg, vitaminer og kosttilskudd. I tillegg trener hun to ganger daglig.

EKSPERT: Ernæringsfysiolog Therese F. Mathisen ved Thema Nutrition. Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

- Intenst

- Det er veldig intenst. Det handler ikke om hvor lenge du trener, men om hvor hardt du trener, sier Lima, ifølge Daily Telegraph.

Verdens mest kjente supermodeller kjemper om å få gå på catwalken i bare undertøyet under Victoria's Secret Fashion Show, som blir regnet som modellverdenens Super Bowl. Undertøysshowet blir sett av over åtte millioner på TV, og hele herligheten koster nærmere 60 millioner kroner.

Lima forteller at hun går langt i sine forberedelser. Den brasilianske modellen får hjelp av en ernæringsekspert, som måler fettmengden i forhold til muskelmasse, og hvor mye vann det er i kroppen.

Faster

Under dietten drikker 30-åringen over fire liter vann daglig. Når det er 12 timer igjen til showet faster Lima.

- Da inntar jeg ikke noe drikke i det hele tatt. På den måten kan man gå ned opp til fire kilo, påstår Lima.

Ernæringsfysiolog Therese F. Mathisen ved Thema Nutrition mener dette ikke er en gunstig måte å oppnå god vektreduksjon på

- Det ligner en ordinær lavkalori pulverkur som veldig mange kan kjøpe på apoteket. Da kontrollerer du kaloriinnholdet til et ekstremt lavt nivå, men du sikrer at kroppen har de essensielle næringstoffene den trenger, sier Mathisen til VG Nett.

- Mister muskler

Mathisen sier en slik diett er noe ekspertene aldri anbefaler.

- Man raser ned i vekt, mest fordi man dehydrer, men vel så mye fordi man mister muskulatur. Dette er jojo-slanking deluxe, forteller ernæringsfysiologen.

Ifølge Mathisen er dietten til Lima en kortvarig kur, utelukkende for å matche en kunstig lav vekt for en spesiell anledning.

- Forhåpentligvis vender hun tilbake til en mer normal diett etterpå. Jo flere slike kurer man tar, jo dårligere virker det på sikt. Man mister muskler og går fortere opp i vekt, forklarer Mathisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder