Fabian Stang: - Mor hadde humor helt til det siste

NATIONALTHEATRET (VG Nett) Fabian Stang setter stor pris på engasjementet rundt moren, men sier engasjementet rundt kampsakene hennes er aller viktigst.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Under Nationaltheatrets minnestund for Wenche Foss la Stang tirsdag ned en hvit rose sammen med sine barn og teaterets ansatte.

Deretter snakket han for første gang til pressen etter morens dødsfall.

- Det var hyggelig å få være med på det. Jeg så også at det hadde vært noen her før meg, sier Fabian Stang til VG Nett på spørsmål om hvordan han opplevde minnestunden.

Etter blomsternedleggingen fortalte han til pressen om en episode han hadde med Wenche en av de siste dagene før hun døde mandag, 93 år gammel.

Bakgrunn: Wenche Foss (93) er død

- Mor hadde humor helt til det siste. For noen dager siden sa jeg til mor at vi alltid må se det positive i ting og se på det som er godt. Da sa hun: Har du noe forslag? Så hun var klar og skarp til det siste, men også ydmyk i forhold til alt det hun hadde opplevd, sa Oslo-ordføreren.

Ikke bitter

Han understreket også at moren ikke var bitter for at det var slutt, men at hun var takknemlig for alt hun hadde fått være med på.

VGTV: Se Stang fortelle om moren her

Mange hadde møtt opp ved statuen av film- og teaterdivaen utenfor Nationaltheatret tirsdag, og Stang uttrykte stor glede for at mange ville dele stunden med ham og de andre.

- Det var veldig hyggelig. Og en hver anledning vi har til å tenke oss litt om, se ting litt i perspektiv og være sammen, tror jeg er viktig, sier han til VG Nett.

Han setter også pris på engasjementet rundt moren, men påpekte at det viktigste er at man er engasjert i de tingene Foss selv var opptatt av - å ikke tolerere urettferdighet.

Les også: Kjendisvenner sørger over Wenches bortgang

Ikke overrasket

På spørsmål om han var overrasket over støtteerklæringene, svarte Stang slik:

- Jeg har levd for lenge til å bli overrasket over noe med mor.

Flere av Norges mest anerkjente skuespillere hadde møtt opp utenfor Nationaltheatret til minnestunden. Blant de fremmøtte, i tillegg til Fabian Stang og Wenches barnebarn, var Espen Skjønberg, Kari Simonsen, Anne Marie Ottersen og Wenches gudbarn Mari Maurstad.

VGTV: Se fra minnestunden

Etter ett minutts stillhet gikk teaterets ansatte i en lang rekke og la ned hvite roser ved statuen av skuespillerlegenden.

HUMOR: Fabian Stang spøkte før minnestunden, da han fjernet en vannkapsel fra en rose og sa: «Den hadde ikke mor likt». Foto: Scanpix.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder